Hondenlosloopgebied langs A1 achter Nieuwlandsedreef ongeschikt voor honden en bazen!

14 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Onderstaand bericht heb ik naar meldpunt woonomgeving gestuurd. Dit omdat wij onze hond onvoldoende los kunnen laten lopen. Zij moet minimaal 2 x per dag kunnen rennen en spelen met andere honden bevorderd goed gedrag. Het gebied is ongezond door de drab, vaak met een olieachtig laagje. Geen idee wat er vroeger gestort is. Hoop dat jij ook je best wil doen voor onze honden! Stuur ook een bericht naar het meldpunt woonomgeving Amersfoort.

Inge van Velsen

Bericht: Betreft losloopgebied achter de Nieuwlandsedreef Kruidenwijk, beneden aan de dijk langs de A1. Wij hebben een vrolijke hond die veel moet rennen en vrij met andere honden moet kunnen spelen om haar ook vrolijk te en gezond te kunnen houden. Bij ons in de buurt (Knoopkruid) is alleen langs de A1 geschikt losloopgebied voor vrolijke honden die af en toe een spurtje moeten kunnen trekken. Dit gebied ligt grotendeels vol met plassen, blubber (vaak met een olieachtig laagje) en zomers met schapenkeutels. Bovenop de dijk loopt het scheef, ook slecht voor oudere bazen + niet alle honden kunnen de steile helling aan, dit is niet voor alle honden goed (heupen). Je moet beneden lopen om de hond voldoende ruimte te kunnen geven. Ook is het moeilijk om tegen de steile helling op naar boven te lopen, zonder uit te glijden. Als u een losloopgebied vaststeld, moet u er ook voor zorgen dat dit gebied hiervoor geschikt is!!!!

Oplossing: Een betonnen pad voor de bazen? Een hekje langs de steile dijk naar boven?Schapenpoep opruimplicht in dit gebied (sommige honden eten dit)? Doe wat goeds met de hondenbelasting voor bazen die hun hond los willen laten lopen!!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie