voetbal Zaterdag

5 april 2014 om 00:00 Sport

Nieuwland ASC - De Zuidvogels (0-0) 0-2

Aan de Laan van Duurzaamheid had ASC Nieuwland met De Zuidvogels, dat de laatste tijd enigszins kwakkelt, een prima opponent. De thuisploeg had natuurlijk de smaak de pakken na het binnenhalen van de oh, zo belangrijke driepunter van vorige week terwijl de gasten tegen ARC weer de deksel op de neus kregen. ASC Nieuwland kon het evenwel volgens Henk van Zoeren niet brengen. „Op het middenveld en in de aanval kwamen we net tekort.” De Zuidvogels was wat gelukkiger in het afmaken. Het laatste doelpunt viel in blessuretijd.

VOP - Almere (0-0) Terence Vliet (0-0) 1-1

Ook al gaat het crescendo met VOP, toch moet deze lijstaanvoerder in de derde klasse oppassen voor ploegen die na een kortstondige dip de vorm weer te pakken hebben, zoals Almere. Zij hebben zich inmiddels gemeld aan de top van de middenmoot. Andermaal voor Wim de Haas een uitdaging om na TOV ook deze polderexpres aan de zegekar te binden. En dat gebeurde niet in een wedstrijd waarin VOP zijn draai niet kon vinden. Almere nam in de tweede helft een voorsprong. Acht minuten voor het eindsignaal was het een diagonale schuiver van Terence Vliet die alsnog voor VOP een punt opleverde.

De Vecht - CJVV? (0-1) 2-2 Wilfred Rietveld 0-1, Dylan Wienke 0-2

CJVV bracht een competitief bezoek aan Loenen aan de Vecht om in een rechtstreek duel tegen De Vecht uit te maken wie in nu de middenmoot de sterkste ploeg is. Het werd een wedstrijd waarin CJVV met een 0-2 voorsprong in de tweede helft naar een driepunter leek te voetballen. De Vecht kon in de laatste fase toch de 2-2 aantekenen. Remise.

De Posthoorn - Cobu Boys?(1-0) 2-3 Wessel Smit 1-0 Arjan Holster 1-1, Simon Wetzel 2-1, Safa Agyazi 2-2, 2-3

Een heerlijke derby werd uitgerold op de Bokkenduinen waar de thuisploeg het team van Cobu Boys ontving. Een wedstrijd die uiteraard gevolgd werd door oefenmeester Bert Trappel die volgend jaar De Posthoorn onder zijn hoede krijgt. Hij hoopt dat zijn nieuwe club de afzink naar derde klasse kan voorkomen. Dan moeten de mouwen nog aardig worden opgestroopt, want De Posthoorn verloor na een bloedstollend duel met 2-3. Safa Agyazi was voor Cobu Boys de scherprechter met twee doelpunten, waaronder de beslissende.