Sessiebon maakt een comeback

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

In de jaren '70 en '80 maakte de band Sessiebon furore in heel Nederland. Op woensdag 5 maart komen de leden na decennia voor het eerst weer bijeen met deze formatie. Zij spelen een reünieconcert in Stadscafé de Observant. Het succes van de band onder leiding van saxofonist Barend Petersen begon in 1974 toen zij het Laren Jazzconcours wonnen. De band bestaat verder uit Victor Borkent (trompet), Thomas Zoetelief (gitaar), Lodewijk Bouwens (vibrafoon), Koos Wiltenburg (contrabas) en Arno van Nieuwenhuize (drums). De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.

Sessiebon maakt funky fusionjazz met cross-over invloeden uit de world music. Naast eigen stukken spelen zij ook muziek uit het repertoire van The Brecker Brothers, The Crusaders en Steps Ahead. De band won in de jaren zeventig tweemaal het Larens Jazzconcours en tot het eind van de jaren tachtig speelden de muzikanten vanuit hun thuisbasis Jazzcafé Dizzy in de clubs, jongerencentra en theaters in heel Nederland.

Daarna gingen de leden ieder huns weegs, zonder elkaar uit het oog te verliezen. Ze kwamen elkaar nog geregeld tegen in verschillende formaties. Zo speelden de meeste artiesten in de Big Band Rotterdam waarmee zij in de jaren tachtig het TROS big band festival wonnen. Daarnaast traden ze op in formaties zoals de Soultrain, Trini Lopez band, Swinging Soul Machine, Percy Sledge, het Groot Niet Te Vermijden en het Metropole Orkest.

Stadscafé de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie