Verkiezingsdebat met alle lijsttrekkers

20 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In De Observant wordt woensdag 26 februari het lijsttrekkersdebat gehouden over de toekomst van Amersfoort. Aan het debat doen de lijsttrekkers mee van Amersfoort 2014, Amersfoort Anders, BelangenGemeenschap Amersfoort, BPA, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, OPA, PvdA, SP en VVD. Daarmee is dit het eerste en enige Amersfoortse debat waar alle partijen tegelijk op het podium staan.

Het debat is georganiseerd door de duurzaamheidsambassadeurs samen met Platform Amersfoort Duurzaam en Amersfoort Duurzame Stad. De lijsttrekkers krijgen aan het begin van het debat één minuut de tijd om aan te geven op welke manier de partij in de komende periode het verschil maken in de gemeenteraad voor een duurzame toekomst van Amersfoort. Daarna vindt onder leiding van Marion van der Voort in twee ronden het debat plaats.

In Amersfoort werken verschillende partijen samen aan duurzame oplossingen. Zo hebben 37 organisaties zich verenigd binnen het Platform Amersfoort Duurzaam. De duurzaamheidsambassadeurs hebben in de afgelopen jaren verbindingen gelegd tussen de gemeente en initiatieven uit de stad. Inwoners en ondernemers in Amersfoort hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. Maar welke duurzame ambities hebben de politieke partijen van Amersfoort? Welke concrete resultaten worden de komende collegeperiode geboekt?

Onder het motto: 'Weet waar je voor kiest en kom luisteren!' nodigen de duurzaamheidambassadeurs iedereen uit om het debat op woensdag 26 februari bij te wonen. Het debat zal niet uitsluitend gaan over de klassieke duurzaamheidsonderwerpen maar ook over de bijvoorbeeld lokale economie en ruimtelijke ontwikkelingen.

Locatie

Het lijsttrekkersdebat wordt gehouden woensdag 26 februari in stadscafé De Observant en begint om 20.00 uur. Het debat is voor publiek gratis toegankelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie