Filmpremière van Her

20 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DE LIEVE VROUW - Laat het maar aan regisseur Spike Jonze over om aan een 'boy meets girl' verhaal een verrassende draai te geven. In 'Her' valt vrijgezel Theodore Twombly als een blok voor zijn operating system Samantha. Met Joaquin Phoenix en Scarlett Johansson was dit de Publieksopener van het IFFR 2014.

Deze Samantha is attent, behulpzaam, grappig én intelligent. Nou ja, kunstmatig intelligent, want Samantha is een revolutionair nieuw operating system, gezegend met het hese stemgeluid van Scarlett Johansson. Wanneer het flirtstadium voorbij is, komen er elementaire vragen en bespiegelingen boven. Wat is de essentie van liefde en identiteit? In hoeverre vormt de ideale levensgezel zich naar de partner? En vooral: hoe nu verder?

Jonze, hier voor het eerst ook soloscenarist, laat zich van zijn meest volwassen en romantische kant zien. 'Her' is tegelijkertijd een liefdesverklaring aan het toekomstige Los Angeles: geen smog en files, maar wandelaars en stadsparken, en een metrohalte pal aan het strand. Van de maker van 'Where the Wild Things Are' en 'Being John Malkovich'.

Vanaf donderdag 27 februari in De Lieve Vrouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie