'Religie belangrijk voor Amersfoort'

19 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius, zelf meelevend rooms-katholiek, is een van de Amersfoorters die aan het woord komen in het religieus portret van Amersfoort in het februarinummer van Volzin, het maandblad voor religie en samenleving.

,,Mijn stelling is dat elk mens in zijn leven tegen de levensvragen aanloopt. Omdat die vragen voor mensen belangrijk zijn, zijn ze voor de stad belangrijk. De vraag is dan vooral: waar kunnen mensen het antwoord krijgen op die vragen? We hebben de neiging dat te veel te plannen in een religieus gebouw. Het kan inderdaad in kerken of moskeeën, maar ook in allerlei ontmoetingen. Overal waar gemeenschapszin is, kan het gebeuren", laat de burgervader optekenen.

Onder de titel 'Geloven tussen Veluwe en Randstad' maakt Volzin een rondgang langs kerken en moskeeën en spreekt met Amersfoorters over het geestelijke leven in de Keistad. De Joriskerk zet zich in voor asielzoekers, de Bergkerk 'gaat voor de kwaliteit van de eredienst', bij de DoorBrekers 'worden levens vernieuwd', in de El Fath-moskee 'staat actief burgerschap in de Nederlandse samenleving centraal'.

Stadsdichter Cees van Weerd schrijft naar eigen zeggen liever over politici 'die domme dingen doen' dan over religieuze kwesties. Speciaal voor Volzin schreef hij niettemin een gedicht over de DoorBrekers: ,,Door open deuren komt de kudde niet verder."

Het februarinummer van Volzin (60 blz.) met daarin de special 'Geloven tussen Veluwe en Randstad' (16 blz.) is voor 7 euro te bestellen via: www.volzin.nu of tel. 0342-494844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie