Amersfoortse Kieskompas online

19 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT- Sinds deze week kunnen de inwoners van Amersfoort gebruik maken van het Amersfoortse Kieskompas bij het maken van een stemkeuze voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Kieskompas is een online stemhulp. Er zijn dertig stellingen over bijvoorbeeld verkeer, onderwijs, veiligheid, zorg, milieu en cultuur. Per stelling kunnen inwoners hun mening geven. Als alle stellingen zijn ingevuld ziet de deelnemer in één oogopslag zijn of haar positie ten opzichte van de politieke partijen. Ook kan een deelnemer per thema de antwoorden vergelijken met de mening van de partijen. Elke partij geeft per stelling een onderbouwing aan, gebaseerd op het officiële partijstandpunt.

Alle twaalf partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen doen mee aan het Kieskompas. Kieskompas wordt verzorgd door Kieskompas BV, die in verschillende gemeenten een Kieskompas verzorgt. Dinsdagavond 18 februari is de officiële landelijke start van Kieskompas in Hilversum. Het Amersfoortse Kieskompas is beschikbaar op www.amersfoort.nl/verkiezingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie