Extra informatiewandeling door park Randenbroek

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - De gemeente organiseert op verzoek van de bewoners een extra wandeling over de voorgenomen bomenkap in Park Randenbroek. Deze wandeling is op donderdag 27 februari van 15.00 tot 17.00 uur en loopt door het oude parkgedeelte. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden kan via parkrandenbroek@amersfoort.nl

De informatiewandeling op 6 februari liep onder andere langs een deel van de Heiligenbergerbeek, de Vosheuvel en de plaats waar het Broekbos komt. Er was toen niet genoeg tijd om langs alle plaatsen in het park te lopen. Daarom is besloten om een extra wandeling te organiseren, deze keer door het oude parkgedeelte.

Het verzamelpunt voor de wandeling om 15.00 uur is bij de bouwkeet aan de Gasthuislaan, op de parkeerplaats naast het oude Elisabeth-ziekenhuis, tegenover de sportvelden van CJVV.

Toelichting op kap

Op donderdag 6 februari namen ongeveer dertig geïnteresseerden deel aan de informatiewandeling over de voorgenomen bomenkap in Park Randenbroek en omgeving. De plannen werden in de avond nogmaals toegelicht op een inloopbijeenkomst.

Tijdens de wandeling en de bijeenkomst gingen de projectleider, de toezichthouder op de werkzaamheden, de stadsecoloog en de betrokken adviseur van bureau Eelerwoude in op vragen van bewoners. Ze lichtten toe welke bomen op de kaplijst staan en waarom. Er werden beelden geschetst van het toekomstige Broekbos en bewoners kregen een toelichting op de procedure.

Bewoners waren geïnteresseerd in de plannen en plaatsten er ook hun kanttekeningen bij. Ze vroegen zich bijvoorbeeld af of iedere boom die nu in de kapvergunning staat, daadwerkelijk gekapt moest worden. Ook waren er bezorgde bewoners die wilden weten hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat er geen fouten worden gemaakt tijdens de kap.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie