Amersfoort Untouchables opent seizoen tegen de Lelystad Commanders

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/LELYSTAD - Na een lange periode zonder American Football, treden de Amersfoort Untouchables aankomende zondag 23 februari in hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen aan tegen de Lelystad Commanders. Na wederom een aantal wijzigingen in de competitieopzet, komen de Keistedelingen uit in poule A van de op één na hoogste divisie.

Met het degraderen van onder meer de Commanders vanuit de eredivisie naar de eerste divisie, belooft dit seizoen een zware kluif te worden voor de Untouchables. Lelystad is vanwege interne onrust echter de grote onbekende op dit moment. Op voorhand belooft dit daarom een spannende wedstrijd te worden. Na deze wedstrijd weten de Untouchables waar ze staan.

Rumoerige voorbereiding

Na het teleurstellend verlopen afgelopen seizoen, zijn er veel wijzigingen bij de Untouchables doorgevoerd. Zo werd coach Eric-Jan van Vlodrop ontheven van zijn functie en opgevolgd door zijn assistent coach Robin Bunk. Ook Bunk heeft zich begin januari teruggetrokken als coach, waardoor het team op dit moment geleid wordt door coach Patrick de Gruyter. Het verlies van Robin Bunk is een aderlating voor het team. Zijn expertise op het gebied van american football heeft het team een hoop gebracht de afgelopen seizoenen. Buiten het feit er een wisseling in coaches is geweest, zijn er een aantal prominente spelers overgestapt naar andere teams of gestopt met spelen. Echter is er ook een aanwas aan nieuwe spelers gekomen.

Lichtpuntjes

De Amersfoort Untouchables kunnen bouwen op een aantal sterke punten. Zo hebben zij twee topspelers uit de sterke defensie weten te behouden. Internationals Chris van de Pol en Jeffrey Juurlink keren terug in de basis die verder wordt aangevuld door ervaren spelers. De nieuwe wind die er is gaan waaien, zorgt ook voor een hoop enthousiasme binnen het team. Het team bestaat nu uit een gezonde mix aan jonge spelers en veteranen. In de enige oefenwedstrijd die er gespeeld is, een makkelijke overwinning op de West-Vlaanderen Tribes, werd op een hoog niveau gespeeld. Een overwinning op de Lelystad Commanders zal de critici de mond snoeren en de Untouchables een hoop zelfvertrouwen geven voor de rest van het seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie