Literair Diner op 24 februari in teken van gemeenteraadsverkiezingen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 24 februari 2014 van 18.30 (inloop vanaf 18.00 uur) tot 22.00 uur wordt in het Leerhotel Het Klooster het eerste Literair Diner van 2014 gehouden. Het Diner staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen en heeft als titel: Het Grote Taal- en Cultuurdebat 2014. De wethouder van Cultuur, de heer P. van den Berg, zal als speciale gast aanwezig zijn. Inmiddels hebben de volgende partijen zich officieel bij de organisatie aangemeld:

D66: Berdien Houwing

Groen Links: Hiske Land

SP: Ad Meijer

VVD: Danielle van Wijngaarden

PvdA: Rob Smulders

Amersfoort2014: Jamila Ifzaren

Van de lijsttrekkers/kandidaat-raadsleden wordt verwacht dat zij deelnemen aan het debat over o.a. kunst en cultuur in Amersfoort, geleid door Patrick Nederkoorn. en dat zij een fragment voordragen uit een verhaal of een gedicht dat hen inspireert. Een aantal prominenten (Arjen v/d Linden, Cees van Weerd, John Spijkerman, Guido de Wijs en Annette Verspoor) zal de verkiezingsprogramma's kritisch lezen en verslag doen van hun bevindingen. De Amersfoortse wetenschapper Hemmo Hemmes gaat de programma's van de deelnemende partijen digitaal screenen op taalgebruik. Hiervan doet hij "tussen de gangen door" verslag. Ook Ron Jagers, cultuurpaus van Amersfoort, zal zijn visie over de cultuurparagrafen van de verkiezingsprogramma's niet onder stoelen of banken steken. De Amersfoortse stadsdichter Cees van Weerd draagt een speciaal verkiezingsdebatgedicht voor.

U bent van harte welkom. Het Diner wordt verzorgd door studenten van Leerhotel Het Klooster. Voor iedereen die ook mee wil genieten is aanmelding noodzakelijk. Deelname aan het Literair Diner: € 30,- per persoon (op de avond zelf af te rekenen).

Aanmelden kan telefonisch (033-4678750) of per e-mail (reserveringen@hetkloosterhotel.nl) vóór 22 februari 2014.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie