Verschijning kinderboek van Amersfoorts auteur

12 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Nieuwe kinderthriller op Terschelling: Het geheim van strandpaal 15!

Op 11 februari is bij drukkerij / uitgeverij Flevodruk kinderthriller ‘Het geheim van strandpaal 15’ van de Amersfoortse auteur Rob van Tilburg verschenen. In dit razend spannende kinderboek nemen twee dappere kinderen het op tegen een criminele bende die uit winstbejag de hele Waddenzee onder de olie willen zetten. Het boek is geschreven voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot 13 jaar.

“Dit is misschien wel de eerste Nederlandstalige ecothriller voor kinderen,” vertelt auteur Rob van Tilburg. “Maar in de eerste plaatst is het boek een spannend verhaal, waarin de toekomst van het mooie eiland Terschelling op het spel komt te staan. De twee avontuurlijke hoofdpersonen, zus Rats en broer Marko, komen langzaam maar zeker steeds meer te weten over een geheimzinnig complot van een duister oliebedrijf dat de natuur bedreigt. Daarnaast biedt het boek op een voor kinderen toegankelijk manier een kijkje in de complexe discussie over energievoorziening.”

Het speelt op het prachtige eiland Terschelling, waarbij allerlei eilandkarakteristieken herkenbaar terugkomen: het Wrakkenmuseum, de Brandaris, het Drenkelingenhuisjes, verschillende strandtenten, natuurgebied de Boschplaat, de duinen, strand en zee en natuurlijk de Waddenzee. Actie, spanning, humor, cliffhangers, moed en risico’s, successen en tegenslagen: het komt er allemaal in voor!

Lezenderwijs maakt het de jonge lezers ook bewust van de maatschappelijke discussies en belangen die spelen tussen natuurbescherming, economie, energievoorziening en materiële hebzucht. Op een speelse manier, verweven in het verhaal komen deze elementen als vanzelf terug zonder ergens belerend te zijn. Het moedigt kinderen aan zelfstandig hun mening te vormen en echt zelf na te denken. Ondernemerschap, levenslust, vindingrijkheid, authenticiteit, natuurliefde, kameraadschap en humor zijn terugkerende elementen.

“Mijn eigen kinderen vroegen me tijdens een vakantie in 2010 op Terschelling een verhaal te vertellen,” aldus Van Tilburg. “De media werden beheerst door de olieramp in de Golf van Mexico, toen we olie zagen liggen op het strand van Terschelling. Daarmee was het thema gauw gevonden.”

Het boek is te koop bij de Algemene Boekhandel aan de Leusderweg en op internet: http://www.boekjesmarkt.nl/?product=het-geheim-van-strandpaal-15

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie