MIA blijft Korbis de baas

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van MIA de inhaalwedstrijd tegen Korbis op het programma. De Amersfoorters keken hier met lichte zorg naar uit, daar van de laatste drie ontmoetingen tegen Korbis er twee verloren gingen. Maar die zorg bleek ongegrond. Want op het openingskwartier na, was MIA de gasten uit Waddinxveen duidelijk de baas gezien de eindscore van 20-14.

MIA begon vol overtuiging aan de wedstrijd en stond binnen drie minuten op een 3-0 voorsprong. Maar dat leek eerder verlammend dan verlossend te werken. Hoewel MIA trainer Harry Schut er de gehele week op had gehamerd ('speel geconcentreerd rond de korf en geef daar geen kansen weg'), deden de MIA-nezen dat toch waardoor Korbis brutaal een voorsprong kon nemen (3-4). Maar geleidelijk aan nam het Amersfoortse achttal het initiatief weer in handen. Verdedigend werd de angel uit het aanvalsspel van de gasten gehaald en met vijf doelpunten op rij stond het ineens 10-6 voor de thuisploeg. Ruststand 12-7.

In het tweede bedrijf werd het weliswaar nog even penibel voor Amersfoort, maar wist de ploeg zich tijdig te herstellen om de wedstrijd vervolgens in alle rust naar een goed einde te spelen (eindstand 20-14).