Keistad heren lopen weg bij concurrentie

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Koploper in de volleybal tweede divisie AVV Keistad wist afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VVH uit Harderwijk het gat met de overige concurrenten met een punt te vergroten. Daar waar de overige ploegen punten lieten liggen, pakten de Keistad heren de volle winst inclusief het daarbij behorende bonuspunt.

Dat de Amersfoorters ambitie hebben en duidelijk zijn gegroeid werd ook tegen VVK duidelijk. De thuisploeg had simpelweg meer kwaliteit in huis dan de tegenstander wat in de setstanden dan ook tot uitdrukking kwam (25-11, 25-19, 25-12 en 25-21).

Omdat AVV Keistadaan kop gaat en zonder meer als kampioenskandidaat kan worden betiteld, blijft het voor Amersfoort wel de uitdaging om zo min mogelijk sets te morsen. Nadat de eerste set binnen no time binnen werd gesleept, moest de thuisploeg halverwege de tweede set een tandje bijschakelen om VVH niet in de gelegenheid te stellen roet in het eten te gooien. Met name Frank Pastoor en Thijs Besseling scoorden er op los en waren niet af te stoppen door de gasten uit Harderwijk.

Eigenlijk vrij eenvoudig en in rap tempo werden de eerste drie sets gewonnen en was de wedstrijd al vroegtijdig gelopen. Alhoewel Harderwijk in het laatste bedrijf probeerde om AVV Keistad met alle mogelijke middelen de concentratie te ontnemen, bleek dit een zinloze actie en walste de thuisploeg net als de drie voorgaande sets in de slotfase over VVH heen.

Een punt van kritiek blijft dat juist in een relatief eenvoudige wedstrijd de perfectie nagestreefd moet worden. Een item dat het zelfvertrouwen allen maar groter maakt. Komend weekend spelen de Keistad heren de belangrijke uitwedstrijd tegen Dynamo uit en in Apeldoorn, een ploeg waarvan eerder het seizoen werd verloren. Dat betekent dat de ploeg van coach Marcel Ruijterlinde nog wat heeft goed te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie