Zwemmers De Amer doen goede zaken voor klassement

5 april 2014 om 00:00 Sport

De zwemmers van de Amersfoortse Zwemclub De Amer hebben op zaterdag 15 februari goede zaken gedaan voor het klassement, tijdens het derde deel van het Heuvelrug Circuit in zwembad De Zwoer.

Bij de mannen stak Yuri van Omme wederom in goede vorm. Op de 200m vrijeslag (2:14.19) moest hij enkel één zwemmer voor zich dulden. Op zijn favoriete 100m schoolslag (1:12.50) liet Van Omme de concurrentie ver achter zich. Nummer twee, Sven Dogger van AZ&PC, kon de eerste meters nog aanhaken, maar moest zich na het vijftig meter keerpunt al gewonnen geven, en finishte op bijna 5 seconden achter de ontketende schoolslagspecialist van De Amer.

Op de 100m schoolslag voor dames kwam Kathy van Zuilen slechts drie tienden te kort voor de overwinning. Op de 200m wisselslag was een derde plaats haar deel op slecht één seconde van de winnares. Myra Smulders zwom naar een keurige 5e plaats op de 200m vrijeslag (2:26.79) en hield dit keer Kathy van Zuilen nipt achter zich. Robin Mol had op de 200m vrijeslag haar zinnen gezet op een verbetering van haar persoonlijke record. Een spetterende opening zorgde uiteindelijk voor een tijdverbetering van bijna 10 seconden.

Bij de jongen tot 12 jaar was er een afstandsoverwinning op de 50m vrijeslag voor Benjamin Lotfolahian. De zwemmer van De Amer lag na een slechte start nog achter op de concurrentie, maar zijn eindsprint was net voldoende voor de overwinning (36.03). Nummer twee en drie volgden op respectievelijk 0.03 en 0.06 van de winnende tijd. Op zowel de 100m schoolslag als de 100m rugslag bleef Lotfolahian jammerlijk steken op plaats vier. Trainingsmaatje Tim Tielkemeijer had deze “Heuvelrug” een abonnement op de 5e plaats (50m vlinder-, 100m school- en 100m rugslag).

Bij de meisjes tot 12 jaar blijft Nina Snippe strijden om de prijzen. Met uitstekende optredens op de 50m vrijeslag, 50 meter vlinderslag en de 100m schoolslag deed Snippe goede zaken voor het eindklassement, dat wordt opgemaakt na vier delen.

De overige deelnemende zwemmers van De Amer kunnen ook terug kijken op een succesvolle wedstrijd. Diverse persoonlijke records sneuvelden zaterdagavond in Driebergen. De trainingsuren in zwembad Hoogland werpen dit seizoen nog steeds zijn vruchten af. Niet voor niets staat De Amer er goed voor in de Verenigingscompetitie en werd vorige week de concurrentie op grote achterstand gezwommen bij de Soester Kikkersprint.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie