Jongeren vervullen hartenwensen in Amersfoort

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tijdens Droomboom XL zijn 270 jongeren, leerlingen van 't Atrium samen met hun uitwisselingspartners uit acht verschillende Europese landen aan de slag gegaan met hartenwensen van maatschappelijke organisaties uit Amersfoort. Op dinsdag 11 februari hebben zij zich de hele dag ingezet voor de stad.

Matchpoint Amersfoort heeft in opdracht van 't Atrium een programma samengesteld dat bruiste van 'actief burgerschap'. Bijzonder is dat tientallen lokale ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties zich belangeloos hebben ingezet en zo werd deze dag volgens de organisatoren een daverend succes.

Het was een prachtige dag met veel bijzondere ontmoetingen, diepe indrukken en veel praktische hulp voor de betrokken organisaties. Het resultaat was een frisse look voor de keuken bij Motiva Straatadvocaten, een vers gekookte maaltijd voor veertig daklozen bij Wokrestaurant Het Oosten, gekleurde stoeptegels bij de Verkeerstuin, een sportclinic door Huib Boersma met taalleerlingen van het Prisma College, 250 Valentijns verassingen voor cliënten van de Voedselbank, een kennismaking met de Cliniclowns, creatief gemaakte levenshuizen voor bewoners van de Koperhorst, tien prachtige kunstwerken met finishing touch van kunstenaar Norbertus die geveild worden voor het goede doel en een debat met de Belgische jongeren en wethouder Pim van de Berg over de relevantie van het Belgen Monument.

Meer informatie: www.matchpointbetrokkenondernemen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie