Drie aanhoudingen na achtervolging

14 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Drie verdachten zijn aangehouden na achtervolging in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 februari.

Vrijdagnacht omstreeks 1.00 uur zag een agent een auto met hoge snelheid een parkeerterrein van een bedrijf aan de Valkenhorst op rijden. De verdachten renden richting de kelderboxen van het bedrijf en verdwenen uit het zicht. Enige tijd later kwamen ze terug naar de auto en reden de Hogeweg op. In plaats van gehoor te geven aan een stopsignaal, verhoogden de verdachten de snelheid. Een achtervolging werd ingezet.

Tijdens de achtervolging botste de auto van de verdachten tegen een ander voertuig, waardoor zij met een lekke band hun rit vervolgden. In Amersfoort kon de auto uiteindelijk op een doodlopend fietspad aan de Buntwal tot stilstand worden gebracht.

Eén verdachte, een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch, werd meteen aangehouden. De twee andere verdachten, een 20-jarige man uit Oss en een 31-jarige man uit Utrecht, zetten het op een lopen, maar werden verderop aangehouden. In de auto werden verschillende inbrekerswerktuigen aangetroffen. Eén van de verdachten droeg een diamant bij zich. Een nader onderzoek is ingesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie