Ekoplaza wil het beste voor iedereen

14 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Aanbod in de pas met grote supermarkten

AMERSFOORT - Steeds meer consumenten kopen producten met een duurzaamheidskenmerk. Het marktaandeel is vorig jaar zelfs gestegen van 4,4 naar 5,5 procent. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel van het ministerie van Economische zaken. Dit rapport geeft een overzicht van de consumentenbestedingen aan duurzaam producten die bijvoorbeeld milieuvriendelijk en biologisch zijn verbouwd. Ekoplaza bewijst deze groei in de praktijk.

Hans van der Velde, bedrijfsleider aan de Bloemendalsestraat, verbaast zich niet echt meer over de toenemende behoefte van de consument aan biologische en biologisch dynamische producten. Dat is dan ook een van de redenen waarom Ekoplaza, dé biologische supermarkt van Nederland, in vijf jaar is gegroeid van drie naar liefst 65 winkels door het hele land. Volgens Van der Velde wil de hedendaagse consument in ruime, aangename en overzichtelijke winkels het mooiste en grootste aanbod biologische producten aantreffen. „En dat zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk”, aldus de bedrijfsleider.

„Met een eigentijdse formule kan de consument bij ons in de winkel en op onze website bewust kiezen voor lekkere, gezonde en veilige voeding. En dankzij onze aanpak is Ekoplaza een aantrekkelijke keuze geworden. Door de transparante samenwerking met boeren en telers, kunnen wij de prijzen als biologische supermarkt scherp houden. Het beste voor iedereen, voor de juiste prijs. Zo hoort het.”

Wie puur en voedzaam zegt, zegt biologisch. Een rondgang door deze supermarkt maakt duidelijk, dat de biologische kwaliteitsgarantie zich niet alleen beperkt tot de groente, het kleurrijke fruit of een rijke sortering brood. „Wij lopen qua totaalaanbod in de pas met de grote bekende supermarktketens”, weet Van der Velde. „Alleen bij ons hebben alle producten een transparant verhaal en een zogenoemd Eko-keurmerk. Prijstechnisch hebben we deze producten gelabeld met het predicaat huismerk. Denk aan thee, koffie, broodbeleg, muesli, brood; teveel om op te noemen. Daarnaast hebben we onze A-merken en een mooi aanbod biologisch dynamische producten waarbij hoge eisen worden gesteld aan dierenwelzijn, gesloten kringlopen en ecologie. En dat geldt ook voor onze range met huidverzorgingsproducten van merken als Weleda en dr. Hauschka. Onze verantwoording gaat verder dan alleen het Eko-keurmerk. Dat is ook de reden waarom we de zakelijke klanten bedienen via de fietskoerier. Het beste voor iedereen. Toch?”

Ekoplaza

Bloemendalsestraat 15-19

3811 EP Amersfoort

Tel. 033-4701961

info@ekoplazaamersfoort.nl

www.ekoplaza.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie