Bellevue Lunchtheater speelt 'De muurspecht'

13 februari 2014 om 00:00 Nieuws

LIEVE VROUW - Twee bejaarde geliefden vieren hun laatste avond. Ze hebben hun hele leven met de grote omwentelingen meegedraaid, Emma als baanbrekende journaliste en Jakob als genbioloog. Nu is Emma aan het dementeren en vanavond stapt ze uit het leven.

Ze houden zich groot met herinneringen en galgenhumor en hopen op een bericht van hun zoon, die al jaren niets van zich laat horen. Ondertussen denkt Jakob erover om achter Emma aan te gaan. 'Mauerspechte' was een naam die Berlijners gebruikten voor degenen die met hamer en beitel stukjes uit de muur bikten toen die net gevallen was.

'De muurspecht is griezelig herkenbaar voor wie met dementie heeft kennisgemaakt. En ze biedt, voor wie dementie niet van dichtbij kent, inzicht in een van de meest schrijnende ziektes. Die combinatie van knap én aangrijpend is zeldzaam, en daarom zo bijzonder.' (Theaterkrant).

'De Muurspecht is een zeer geslaagde voorstelling over een moeilijk onderwerp, nergens larmoyant, en met grote liefde gemaakt.' (NRC).

De Lieve Vrouw, vrijdag 21 februari 20.30 uur. Meer info: www.lievevrouw.nl of tel. 033-4226555.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie