Raad beslist over subsidie Natuurtuin en Weggeefwinkel

13 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college vraagt de gemeenteraad naar zijn mening over te hanteren criteria voor het gebruik van gemeentelijk vastgoed voor maatschappelijke initiatieven. De uitkomst van deze peiling wil het college gebruiken in de besluitvorming over de initiatieven voor de Keerkring 118 in de wijk de Koppel.

De criteria sluiten aan op de uitkomsten van twee raadsvergaderingen hierover. Het initiatief van de natuurtuin en weggeefwinkel voldoen nu niet aan de voorgelegde criteria. Hierbij gaat het om het oprichten van een rechtspersoon en het overnemen van het perceel. Aanvullend peilt het college de gemeenteraad over de mogelijkheid om subsidie te verlenen voor het mogelijk maken van de voortzetting van deze initiatieven.

De initiatiefnemers van de natuurtuin en weggeefwinkel aan de Keerkring hebben in december een haalbaarheidsstudie ingediend. Daarin stellen de initiatiefnemers voor om de initiatieven voor de stad te behouden door de locatie te huren. Tegelijkertijd staat de locatie op de lijst van te verkopen gemeentelijk vastgoed en is in de gemeentebegroting rekening gehouden met het afstoten van deze locatie. De gemeente heeft ook een plan ontvangen voor woningbouw op deze locatie.

De kaders

De gemeenteraad heeft op 17 december en op 4 februari gesproken over kaders voor maatschappelijke initiatieven. Tijdens die bijeenkomsten zijn criteria geformuleerd voor het gebruik van maatschappelijk vastgoed door bewonersinitiatieven. De nu voorgelegde set van criteria sluit hierop aan.

Nadat de raad zich heeft uitgesproken over de criteria voor het gebruik van gemeentelijk vastgoed door maatschappelijke initiatieven, wordt verder gesproken met de initiatiefnemers of zij invulling kunnen geven aan de criteria.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie