Burgemeester Bolsius doet zesduizend brieven op de post

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius deed samen met de initiatiefnemers van G1000 Amersfoort, Nicole Estejé en Harm van Dijk, donderdag 13 februari maar liefst zesduizend brieven op de post op de parkeerplaats bij de Rijtuigenloods. De brieven bevatten een oproep aan ingelote burgers om zich aan te melden voor de burgerraad G1000 Amersfoort op zaterdag 22 maart.

Burgemeester Bolsius beveelt in een persoonlijke brief, die bij de uitnodiging is gevoegd, de G1000 bij de bewoners van Amersfoort aan. Wie de brief ontvangt, kan zich aanmelden via internet of telefonisch, met behulp van een speciale aanmeldcode. In totaal zijn er zeshonderd burgers aanwezig; zij vormen de eerste Burgerraad die via stemming gaat bepalen welke tien voorstellen op de agenda voor Amersfoort komen in de komende vier jaar. Met de samenstelling van de Burgerraad wordt teruggegrepen op de oorsprong van de democratie, waarin volksvertegenwoordigers zichzelf niet kandideerden maar bij wijze van loting werden geselecteerd.

G1000

De G1000 Amersfoort is een initiatief van inwoners van Amersfoort dat wordt georganiseerd op 22 maart, de zaterdag na de gemeenteraadsverkiezingen. Maximaal duizend Amersfoorters komen in de Rijtuigenloods achter Station Amersfoort bij elkaar. Ze gaan in dialoog over zaken die belangrijk zijn voor Amersfoort. Uiteindelijk formuleren de deelnemers gezamenlijk voorstellen. Aan het eind van de dag stemmen zeshonderd burgers, 'de Burgerraad', en beslissen hiermee welke tien voorstellen de Agenda voor de stad Amersfoort vormen voor de komende vier jaar.

Wie meer wil weten kan terecht bij www.G1000Amersfoort.nl of Facebook: G1000Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie