Archief Eemland 1 mei open in Eemhuis

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Donderdag 1 mei 2014 opent Archief Eemland haar deuren in het Eemhuis op het Eemplein in Amersfoort. De dertigduizend archiefdozen met onder andere brieven, foto's, doopboeken en bouwtekeningen zijn dan verhuisd en raadpleegbaar voor publiek. Archief Eemland neemt haar intrek op de derde verdieping. Hier is ruimte voor historisch onderzoek, tips, inspiratie en activiteiten. Het Depot en de bezoekersruimten zijn in het Eemhuis tweemaal zo groot als de huidige locatie.

Studeerkamer, Werkplekken en Archieflounge

De publieksruimten zijn onderverdeeld in:

• De Studeerkamer, waar in stilte en met eventuele begeleiding de archiefstukken bestudeerd kunnen worden

• De Werkplekken, voor online speurwerk naar geschiedenis en het scannen en uploaden van documenten voor de website Het bewaren waard.

• De Archieflounge, waar lezen, een kop koffie en ontmoeting centraal staan.

Publieksarchivarissen en publieksvrijwilligers helpen u straks graag op weg. In de publieksruimten worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals het spreekuur familiegeschiedenis en Amersfoort in gesprek.

Publiek Geheim

De honderduizenden documenten die veilig in het Depot bewaard liggen, zijn niet zomaar papieren maar sporen van duizenden inwoners. In de app Publiek Geheim worden deze sporen uitgelicht. De app is vanaf 8 mei te downloaden in de App Store en te zien in het Eemhuis.

Sluiting huidige studiezaal

Tijdens de verhuizing van de archiefdocumenten zal de huidige studiezaal enkele weken gesloten zijn. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie