Nieuwe ict-cursus voor jongens zoekt begeleiders

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Al jaren kunnen meiden in Amersfoort een techniek- of computercursus volgen bij Technika 10 Keistad. Sinds een halfjaar is er ook iTechBoys, een nieuwe club voor jongens. Het bleek een gat in de markt: iTechBoys loopt als een trein en de eerste cursus zat gelijk stampvol. Nieuwe aanmeldingen moesten al snel op een wachtlijst. ItechBoys is nu op zoek naar nieuwe begeleiders, om zo aan meer kinderen plek te bieden.

Op de iTechBoys cursussen kunnen jongens van 8-13 jaar leren om zelf websites, apps of computerspelletjes te maken. Er is ruimte voor vijfentwintig jongens, die begeleid worden door zeven vrijwilligers. Dat zijn niet alleen maar techneuten, maar vooral ook mensen die goed met kinderen kunnen werken.

De deelnemers zijn enthousiast. Vaak spelen ze thuis veel computerspelletjes, en het is natuurlijk fantastisch als je zelf een spel kunt maken. Leuk dus, en je leert er ook iets mee. De cursussen zijn gemaakt voor kinderen, maar sluiten ook aan op de manier waarop "echte" programmeurs spelletjes maken.

Afgelopen vrijdag (7 februari) was de laatste avond van het seizoen. Eind februari start een nieuwe ronde. De kinderen van de wachtlijst krijgen nu alsnog een kans, en een flink deel van de huidige deelnemers komt terug.

Technika 10 Keistad, de meidenafdeling, geeft naast computercursussen ook techniekcursussen. In de toekomst wil iTechBoys ook graag in die richting uitbreiden. Hiervoor zijn wel nieuwe begeleiders nodig, en sponsoren. Ook voor het uitbreiden van de computercursussen zijn meer begeleiders nodig.

Zin om te begeleiden? Je ben van harte welkom. Het is fijn als je handig met computers bent, maar je hoeft beslist geen ict'er te zijn. Daarnaast zijn mensen die achter de schermen een bijdrage willen leveren, bijvoorbeeld voor pr, van harte welkom. Ouders of kinderen die op de hoogte gehouden willen worden kunnen op de website hun e-mailadres achterlaten.

Kijk ook op www.itechboys.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie