Kunstverkoop voor Kenia

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op zaterdag 22 februari wordt er op Boerderij de Brinkhorst in Vathorst een kunst verkoop gehouden van acht mooi schilderijen, geschilderd door acht vrouwen uit Amersfoort en omgeving.

De schilderijen zijn portretten van acht jonge vrouwen uit een sloppenwijk in Nairobi, Kenya. De verkoop van de schilderijen komt helemaal ten goede aan een kleinschalig project net opgericht in dit sloppenwijk (Mathare) door Fiona Weijkamp Sims. Dit project is genaamd Fiona's Salon Initiative.

Het doel van het project is het realiseren van een kappers salon waar deze acht jonge meiden een vak kunnen leren en geld kunnen verdienen om hun kinderen en families te onderhouden. Jonge vrouwen in deze sloppen wijken zijn vaak genoodzaakt om in de prostitutie te moeten werken of ze komen in contact met drugs om geld te verdienen. Vaak moeten ze hun hele familie ondersteunen. Hun kinderen worden niet op school toegelaten als ze geen uniform of school geld hebben.

Mathare - De oudste sloppen wijk van Nairobi heeft meer dan een miljoen inwoners die te maken hebben met onvoldoende schoon water, onhygiënische leef omstandigheden, geen gezondheidszorg en weinig onderwijs. De jonge vrouwen die mee kunnen doen met ons project zijn hier geboren en ze wonen hier. Ondanks deze moeilijke omstandigheden hebben deze meiden basis onderwijs gevolgd maar zijn ze niet of nauwelijks in staat hun families te ondersteunen in de basis behoeften. Door mee te werken in het Fiona Salon Initiatief kunnen ze een carrière opbouwen, hun families ondersteunen en hun kinderen naar school sturen.

Ons doel is 4,000 euro in te zamelen. Het zal gebruikt worden om een geschikte ruimte te huren of kopen voor de Salon, voor meubels, wastafels, föhnen, haar producten enzovoort. De eerste 1000 euro is al binnen en de kappersalon wordt voorbereid

Voor meer informatie over dit project kunt uw contact opnemen via fionasims@casema.nl of een kijkje nemen op de Facebook pagina van het project 'Fiona's Salon Initiative'. Een donatie is mogelijk via ING rekening nummer 685248712 onder de naam van F C Weijkamp Sims

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie