Aftrap campagne CU: Geloof in Amersfoort!

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De ChristenUnie Amersfoort heeft haar campagne opgestart onder de slogan ‘Geloof in Amersfoort!’. Vanuit het besef dat de overheid maar een beperkt onderdeel is van de stad en de stad vooral samen met bewoners, ondernemers, scholen , verenigingen en instellingen vormt wordt gegeven is het volgens de ChristenUnie van groot belang dat er meer ruimte wordt gegeven aan initiatieven vanuit de samenleving.

Amersfoort gezinsstad

Amersfoort is een jonge stad met veel gezinnen met kinderen. Naast veilige fietsroutes naar scholen vindt de ChristenUnie ook dat er voldoende kindvriendelijke zwembaden moeten zijn. Daarvoor zal de partij zich, evenals in de afgelopen periode, blijven inzetten. Daarnaast vindt de ChristenUnie het belangrijk dat sport- en muzieklessen breed toegankelijk zijn voor alle kinderen in Amersfoort, ook als daar extra financiële ondersteuning bij nodig is.

Zorg

De komende raadsperiode komen er veel taken op de gemeente af als het gaat om (jeugd)zorg en arbeidsparticipatie. De ChristenUnie vindt het daarbij belangrijk dat voor mensen met een zorgbehoefte of een arbeidsbeperking voldoende inkomen houden en de begeleiding krijgen die nodig is om te kunnen participeren in de samenleving. Daarnaast moeten inwoners voldoende keuzevrijheid overhouden om hun eigen zorgverlener te kunnen kiezen.

Stadsbestuur

Amersfoort verdient als stad ook een stabiel en betrouwbaar stadsbestuur en “daar wil de ChristenUnie net als in de afgelopen raadsperiode haar bijdrage aan leveren vanuit het uitgangspunt dat het bestuur er is voor de stad en niet voor zichzelf”, aldus Simone Kennedy, lijsttrekker van de partij.

Wie meer wil weten van het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie kan dat downloaden van de site www.amersfoort.christenunie.nl Mocht u vragen hebben dan kunt u die mailen aan fractie.christenunie@raad-amersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie