11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Bericht was met foto

Hoop minder poep na vertrek olifantenman in DierenPark Amersfoort

De dierverzorgers van DierenPark Amersfoort zijn sinds het vertrek van olifantenstier Chamundi een stuk eerder klaar met het schoonmaken van het olifantenrijk. ??Een volwassen olifantenstier kan wel tachtig kilo per dag poepen, dus dat merk je wel’’, vertelt dierverzorger Dominique Elsenaar.

Nu olifantenman Chamundi vorige week dinsdag naar België is verhuisd, scheelt dat veel in de mestproductie van de reuzen. ??Natuurlijk zorgen onze drie olifantendames en de kleine Kyan nog steeds voor de nodige kilo’s poep,’’ vertelt de verzorger. ??Wij hopen binnenkort een andere bul te verwerkomen, dus dan zal de kruiwagen weer als vanouds zijn gevuld.’’

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen olifantenpoep uitpluizen en ontdekken waar deze poep voor wordt gebruikt. Tijdens Poep & Zoo leren bezoekers alles over de poep- en eetgewoontes van de dieren. Voor veel dierenbewoners zijn insecten een lekkernij en daarom mag iedereen in de voorjaarsvakantie meelwormen en sprinkhanen proeven in DierenPark Amersfoort.

In de bijlage vindt u een foto van onze olifanten en dierverzorger Dominique Elsenaar.

Noot voor redactie; niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-afdeling van DierenPark Amersfoort: Lize de Graaf, via ldegraaf@dierenparkamersfoort.nl <mailto:ldegraaf@dierenparkamersfoort.nl> of op telefoonnummer 033-4227112.

DierenPark Amersfoort = een bos vol avontuur

DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt een dag vol avontuur. Gasten horen, zien en voelen van alles tijdens hun bezoek. Ze staan in het groene park vaak neus aan neus met kleine en grote dieren en er zijn volop avonturen te beleven in De Nacht, de Stad der Oudheid, het DinoBos en het Doolhof. www.dierenparkamersfoort.nl <http://www.dierenparkamersfoort.nl> .

Laatste nieuws weten?: DierenPark Amersfoort is ook te volgen via facebook.com/DierenParkAmersfoort <http://facebook.com/DierenParkAmersfoort> en twitter.com/dpamersfoort <http://twitter.com/dpamersfoort> .

Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen, dan kunt u dit doorgeven via bovenstaand e-mailadres.

Met vriendelijke groet,

Lize de Graaf

Ontwikkeling, Marketing en Communicatie

Kom deze voorjaarsvakantie naar Poep & Zoo? alles over eten en poepen <http://www.dierenparkamersfoort.nl/doen/jaarkalender/poep-zoo/>

________________________________

<http://www.dierenparkamersfoort.nl/>

DierenPark Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 224

Postbus 1075

3800 BB AMERSFOORT

Tel. 033-4227112

LdeGraaf@dierenparkamersfoort.nl <mailto:LdeGraaf@dierenparkamersfoort.nl>

www.dierenparkamersfoort.nl

KvK Amersfoort 32153484

<http://www.twitter.com/dpamersfoort> <http://www.facebook.com/DierenParkAmersfoort> <http://www.youtube.com/user/dpamersfoort>

Deze e-mail en alle daarbij meegezonden bijlagen zijn vertrouwelijk en uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het gebruik door derden of het verstrekken aan derden van deze informatie dan wel kopiëren van deze informatie is niet toegestaan. DierenPark Amersfoort sluit iedere aansprakelijkheid uit die voortvloeit uit elektronische verzending. Is het bericht niet voor u bestemd, wilt u ons dat dan laten weten en het bericht van uw computer verwijderen?

P Denk aan het milieu voordat u dit bericht afdrukt.

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie