Aanmeldingen voor Architectuurprijs Amersfoort 2014 welkom

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Architectuurcentrum FASadE houdt dit jaar, in samenwerking met de gemeente Amersfoort, voor de zesde maal de Architectuurprijs Amersfoort. Thema van de Architectuurprijs 2014 is de culturele en maatschappelijke betekenis van architectuur. Ofwel: waarom is architectuur belangrijk voor de stad en voor de mensen die in de stad leven? Iedereen kan een of meerdere projecten aanmelden voor de prijs. Inzenden kan tot en met vrijdag 14 maart.

Met de organisatie van de Architectuurprijs Amersfoort beoogt FASadE om de stad Amersfoort duidelijk als architectuurstad te positioneren. Iedereen kan een gebouw aanmelden dat in de periode van december 2010 tot medio maart 2014 in de gemeente Amersfoort is gebouwd. De inzendingen worden verdeeld in categorieën op basis van de bouwkosten. Daardoor hebben zowel kleine bouwwerken als grote complexen kans om te winnen. De inzendingen worden beoordeeld en per categorie wordt een aantal gebouwen genomineerd. Per categorie kiest een onafhankelijke vakjury uiteindelijk het winnende gebouw.

Publieksprijs

De genomineerde gebouwen dingen eveneens mee naar een publieksprijs. Het publiek kan in de maand juni in een tentoonstelling op de traverse van station Amersfoort de nominaties beoordelen en stemmen op zijn of haar favoriete gebouw. De meeste stemmen bepalen welk gebouw de publieksprijs krijgt. Prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke manifestatie in juli.

Gebouwen aanmelden kan via inzending@architectuurprijsamersfoort.nl. Voor meer informatie over de prijsvraag, de voorwaarden en procedure: www.architectuurprijsamersfoort.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie