Mia houdt lang stand tegen Pernix

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de kampioenswedstrijd tegen koploper Pernix uit Leiden liet thuisploeg MIA een goede indruk achter. Alhoewel de gasten uit Leiden de wedstrijd eindigden met een 18-21 overwinning en daarmee het kampioenschap veiligstelden, was MIA geenszins de mindere en had op basis van inzet en wilskracht zeker een punt verdiend.

door Huub van Aerssen

In de bomvolle sporthal van de Fit Academie, thuishaven van korfbal tweedeklasser MIA, heerste van meet af aan een geweldige stemming en sfeer die mede veroorzaakt werd door de vele meegereisde Pernix supporters. Hun ploeg kon bij winst immers al vroegtijdig kampioen worden. Maar de thuisploeg onder leiding van trainer/coach Harry Schut had daar toch wel een andere mening over. Vol overgave en met veel druk was het vanaf het eerste fluitsignaal MIA dat de toon zette en al na dertig seconden op een 1-0 voorsprong kwam door aanvoerder Karin Swart. Een volkomen uit het veld geslagen Pernix zag vervolgens hoe MIA binnen acht minuten uitliep naar een op dat moment dik verdiende 3-0 voorsprong. Alhoewel Leiden geleidelijk aan de spanning van zich afgooide, bleef de thuisploeg in haar goede, tempovolle spel volharden en liep halverwege de eerste helft uit naar een 6-2 voorsprong. Maar met nog een minuut of vier op de teller kwam Pernix op gelijke hoogte (8-8) en wist zelfs op slag van rust op een 8-9 voorsprong te komen. Een bijzonder aantrekkelijke eerste helft waarin MIA absoluut het betere van het spel had met veel tempowisselingen en een goed schotpercentage.

In de eerste minuten van de tweede helft wist Pernix eindelijk een gaatje te slaan en kwam halverwege op een 10-15 voorsprong. Alhoewel MIA qua veldspel zeker niet de mindere was, vergat de ploeg om geboden kansen om te zetten in doelpunten en bleef geleidelijk aan achter de feiten aanlopen. Pernix rook eenvoudigweg het kampioenschap, wat de ploeg in de laatste fase van de wedstrijd vleugels gaf. Met nog een tiental minuten te spelen en een voorsprong van 13-19 leek de strijd te zijn gestreden en klonken al de eerste kampioenssignalen vanuit de supportershoek van Pernix. Nog steeds weigerde MIA mee te gaan in deze euforie en kroop geleidelijk aan dichterbij. Maar verder dan 18 treffers kwam de thuisploeg niet wat na het laatste fluitsignaal het terechte kampioenschap betekende voor een in de gehele competitie overtuigend spelend Pernix. Voor een hard werkend en goed spelend MIA had echter een punt absoluut op zijn plaats geweest. Met nog twee wedstrijden te gaan zit voor MIA het veldseizoen er op en heeft de ploeg op cruciale momenten toch te veel punten laten liggen om aanspraak te kunnen en mogen maken op promotie naar een hogere klasse.