Eemhuis op koers voor opening dit voorjaar

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op uiterlijk 1 mei gaat het nieuwe Eemhuis open voor het publiek, meldt de gemeente. Bibliotheek Eemland, Amersfoort in C, Scholen in de Kunst en Archief Eemland werken intensief samen om het cultuurhuis straks in bedrijf te kunnen nemen. De kosten voor bouw en inrichting blijven naar verwachting binnen het budget dat de gemeenteraad voor het Eemhuis heeft vastgesteld. De kosten voor de gebouwexploitatie passen binnen de gegeven kaders en zijn opgenomen in de begrotingen van de instellingen en van de gemeente als eigenaar. Dat laat het college van burgemeester en wethouders in een raadsinformatiebrief weten aan de gemeenteraad.

Het Eemhuis is volgens planning op 20 december opgeleverd door de aannemer. De bouw is binnen het budget uitgevoerd. Met de ontwikkelaar van het Eemplein zijn afspraken gemaakt over de afronding van het project. De afspraken met Scholen in de Kunst, Bibliotheek Eemland en Amersfoort in C over het gebruik, het beheer en de exploitatie van het Eemhuis zijn opgenomen in de subsidiebeschikkingen en prestatieafspraken voor 2014 en vastgelegd in de meerjarenbegrotingen van de gebruikers.

Wethouder Cultuur Pim van den Berg: ,,Ik ben blij dat het Eemhuis na een moeilijke periode op koers ligt voor opening in dit voorjaar. Een compliment gaat uit naar de vier toekomstige bewoners van het Eemhuis die samen grote inspanningen plegen om alles op tijd verhuisd en voorbereid te krijgen. Zij bieden de stad straks hun vertrouwde aanbod, maar werken ook samen aan nieuwe verrassende mogelijkheden, die het Eemhuis biedt."

De partners hebben een gezamenlijk ondernemingsplan opgesteld. Daarin staan afspraken over onder andere het beheer van het Eemhuis, over ontvangst van bezoekers, de programmering en de communicatie. De verhuizing van de instellingen is een flinke operatie. Voor Archief Eemland moet bijvoorbeeld 3,5 kilometer archief meegenomen worden. De Bibliotheek neemt zo'n 100.000 boeken mee naar het Eemhuis.

Alice van Diepen, directeur Archief Eemland, namens de Directieraad Eemhuis: ,,We zijn trots op de samenwerking die is ontstaan tussen de vier instellingen. Een gezamenlijk ondernemingsplan geeft richting en een duidelijk beeld van wat we samen willen bereiken: een cultuurwarenhuis waar iedere bezoeker zich welkom voelt en gebruik wil maken van het uiteenlopende aanbod aan kunst en cultuur."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie