033Fotostad: 'Het oog van de fotograaf'

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Van Koningsdag tot en met Pinksteren (van 26 april tot en met 9 juni) vindt 033Fotostad plaats: foto's van ruim zestig professionele fotografen op bijzondere locaties in het Amersfoortse stadshart.

De locaties liggen op loopafstand van elkaar: onder andere de Sint-Joriskerk, de Onze-Lieve-Vrouwentoren en de stationstraverse. De St. Aegtenkapel krijgt een topexpositie met theater- en festivalfotografie uit binnen- en buitenland. In de Mannenzaal en kapel van het St. Pieters- en Blokland draait het om fotografische technieken: van collodion tot smartphone. En de fotografen die gaan exposeren in het Rietveldpaviljoen hebben zich laten inspireren door kleur en contrast. Met een knipoog naar Rietveld en Mondriaan is deze expositie getiteld 'Onze Stijl'. Bijzonder is het fotoproject in de Celzusterenstraat en omgeving, een buurt die letterlijk 'in the picture' wordt gezet.

Niet voor niets is het thema van de expositie 'het oog van de fotograaf'. Het laat zien op welke verschillende manieren fotografen naar de werkelijkheid kijken. Ligt de nadruk op het onderwerp of geeft een fotograaf zijn persoonlijke visie? Deze spannende impressies worden op elke locatie weer anders ingevuld. Binnenkort gaat de website met een overzicht van alle locaties in de lucht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie