Culinaire reis naar veertig landen

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Onbeperkt tapas voor schappelijke prijs

AMERSFOORT - 'Je buikje èn de wereld rond eten.' Het zou een mooi tegeltjeswijsheid kunnen zijn, toegesneden op Wereldrestaurant Reyna Bê. Dankzij de Amerikaanse chefkok Arthur Kale, die elders in keukens heeft gekeken van restaurants met liefst twee sterren van Michelin, kan de gast in dit etablissement een culinaire reis maken rond de wereld, gecombineerd met een prima wijnkaart en dito gastvrijheid.

„Doordat ik in verschillende landen en zelfs op het luxe Crystal Cruises de kookkunst heb afgekeken, biedt Wereldrestaurant Reyna Bê een bijna overvolle, internationale menukaart", weet de enthousiaste chefkok. „De helft richt zich op vele soorten tapas. De gast kan hier onbeperkt koude en warme tapas eten voor een schappelijke prijs." De tapas is inderdaad verrassend, niet te versmaden, creatief en met zorg bereid. „Daarnaast hebben we voor de gast een brede keuze in hoofdgerechten, inclusief vegetarische schotels. Let wel, alles wat we dagelijks inkopen wordt door mij eerst gecontroleerd, zodat de gast altijd uit gegarandeerde kwaliteit kan kiezen."

Gastheer en eigenaar Ayan Yokus is ingenomen met de kundige en tevens kleurrijke Arthur die tevens chefkok is in zijn gelijknamig restaurant in Veenendaal. „We leren veel van elkaar en bovendien proberen we dankzij zijn kennis de kwaliteit, daar waar nodig, verder te verbeteren", aldus Ayan die naar aanleiding van deze eerste kennismaking een glas vult met een heerlijk, pittige Franse rode Bordeaux. Niet lang daarna volgt een Saisonnier Melanzane, uit handen van Arthur die tegelijk bekent dat hij vijf jaar als chef de cuisine heeft meegewerkt aan het televisieprogramma Ramsay's Kitchen Nightmares van de bekende Engelse topkok Gordon Ramsay. „Bij hem heb ik tevens geleerd hoe een restaurant op een nog hoger niveau gebracht kan worden. Daar komt bij dat ik nu voor de televisie mijn eigen programma aan het voorbereiden ben. Volgend jaar wordt het uitgezonden. Maar eerst wil ik alle energie steken om Wereldrestaurant Reyna Bê op de kaart te zetten. Immers, vanaf volgende maand presenteren we een nieuwe kaart met weer de nodige internationale verrassingen. Voor het onbeperkt tapas eten en de exquise hoofdgerechten zullen we onze aantrekkelijke prijzen handhaven. Ook klanten die bij ons een menu afhalen of thuis bezorgd willen hebben, profiteren daarvan. Voor ieders budget een smaakvolle wereldkaart. Zo zit bij ons de vork in de steel." Gasten kunnen gratis voor de deur van Reyna Bê parkeren.

Wereldrestaurant Reyna Bê

De Beurs 48-49

3823 GA Amersfoort

0334-565529

www.reyna-be.nl

info@reyna-be.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie