Campagnewinkel GroenLinks in Arnhemsestraat open

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Kiezers die vragen hebben over de standpunten van GroenLinks kunnen terecht in de campagnewinkel die GroenLinks zaterdag geopend heeft. De partij heeft gekozen voor een eigen pand om zo in persoonlijk contact informatie te kunnen geven ,,Wij willen niet bijdragen aan de berg flyers, die je op de grond terugvindt’’, zegt lijsttrekker Frans Prins. GroenLinks heeft daarom ook een film gemaakt, waarin zij haar visie op Amersfoort laat zien.

Prins: ,,Amersfoort is een fijne stad om te wonen. De stad kan, nee moet, nog mooier worden: groener én socialer. Concreet betekent dit dat we voor de komende vier jaar inzetten op betere fietsvoorzieningen, op financiële steun aan arme gezinnen, zodat ieder kind toegang houdt tot sport en cultuur én op energiezuinige renovatie van sociale huurwoningen en openbare gebouwen. Zo blijven de energiekosten voor bewoners en eigenaren laag en creëren we extra werkgelegenheid voor bouwbedrijven in de regio.’’

Volgens Prins is GroenLinks een betrouwbare en progressieve partij. ,,Op sociaal gebied schuwen wij ingrijpende hervormingen niet. Zo blijft een goed sociaal stelsel in de toekomst houdbaar. Behoud van voorzieningen voor de armsten, zorg voor iedereen die dat echt nodig heeft, ook als dat meer geld kost dan het rijk ervoor geeft. Zo nodig moet de OZB omhoog, want iedereen betaalt mee voor zorg aan kwetsbare mensen.’’

Na de opening van het pand deelde het campagneteam op straat bloemzaden uit, verwerkt in zogenaamd groeipapier. Dit vel gerecycled papier kan in de aarde worden gelegd, waarna er uit het vel bloemen opkomen. ,,Dit is papier dat Amersfoort mooier maakt’’, aldus Prins.

Het pand, aan de Arnhemsestraat 16, zal de komende weken op de drukke winkelmomenten open zijn. De precieze tijden worden op de website van GroenLinks (www.groenlinksamersfoort.nl) vermeld. Daar kan ook de film worden bekeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie