Jobmaatjes moeten jonggehandicapten aan werk helpen

7 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met de komst van de nieuwe Participatiewet wordt het belangrijker dat werkgevers en jonggehandicapten (Wajong) elkaar weten te vinden. CNV Jongeren, ReconnAct, GIDSnetwerk en het UWV Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort zijn daarom gezamenlijk het project 'Road Movie' gestart.

In dit project worden jonggehandicapten onder de naam 'Realisten' intensief begeleid om werk te vinden. Via CNV Jongeren wordt een promoteam gemaakt waarin jonggehandicapten zich kunnen presenteren aan werkgevers. Daarnaast krijgen zij een persoonlijk Jobmaatje, die door Stichting ReconnAct worden geworven en opgeleid.

Jobmaatjes zijn vrijwilligers die met de werkzoekende op gelijkwaardig niveau gesprekken voeren, mogelijkheden verkennen en begeleiding geven als potentiële werkgevers bezocht worden. Jobmaatjes zijn geen psychologen of maatschappelijk werkers, maar gemotiveerde mensen die van betekenis zijn voor jonggehandicapten in de zoektocht naar werk. In Soest, Barneveld en Apeldoorn hebben Jobmaatjes volgens de deelnemende partijen al verschillende mensen aan werk kunnen helpen.

Mensen in de regio Amersfoort die graag een Jobmaatje willen worden en daarvoor op 7 en 21 maart een gratis opleiding van tweemaal een dag willen krijgen, kunnen zich aanmelden op de website: www.amersfoortsemaatjes.nl. Werkgevers die interesse hebben in dit project, kunnen dat ook op deze website aangeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie