Thema-leesgroep Eerste Wereldoorlog in Kamp Amersfoort

6 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bibliotheek Eemland houdt vrijdag 7 maart in Kamp Amersfoort een informatiebijeenkomst over de start van een thema-leesgroep over de Eerste Wereldoorlog. Over de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) zijn prachtige romans, interessante geschiedenisboeken en bijzondere gedichten geschreven.

De nieuw op te richten thema-leesgroep maakt een keuze uit een boekenlijst met zowel romans, als non-fictie en poëzie. De groep wordt voor de periode van een jaar opgericht en komt in die tijd vijf of zes keer bij elkaar. De thema-leesgroep wordt daarna opgeheven, tenzij de groep een andere invulling kiest om mee verder te gaan.

Het initiatief komt van Stichting Senia, de landelijke organisatie die leesgroepen opricht in samenwerking met de Bibliotheek Eemland. Senia levert bij elk boek een zgn. leeswijzer aan de hand waarvan de groep het boek bespreekt. Deze leeswijzers zorgen voor diepgang in de discussie en voorkomen dat het gesprek verzandt.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op 7 maart, om 10.30 uur in Kamp Amersfoort. Graag van te voren even aanmelden via info@bibliotheekeemland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie