Derk koetje Award voor Koert van Veen

6 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Derk Koetje award 2013 is uitgereikt aan Koert van Veen. Wethouder Cees van Eijk reikte als jury-voorzitter de award uit tijdens de Roze Nieuwjaarsborrel in café Lapart.

,,Koert zet zich al zo'n twintig jaar in voor de goede zaak. Als vrijwilliger, bestuurslid en voorzitter van de Werkgroep Homoseksualiteit Amersfoort (Wham, red.) timmert hij al heel lang aan de weg", staat in het juryrapport. ,,Ook in tijden dat het echt moeilijk was stond (en staat) hij klaar met ideeën en plannen. Ook in de dagelijkse uitvoering van taken kan er op hem gerekend worden. Hij onderhoudt de contacten met diverse roze organisaties, de gemeente, en individuele mensen die met vragen of opmerkingen komen. Toen de Wham in moeilijk vaarwater kwam was hij degen die het voortouw nam, en (soms moeilijke) knopen doorhakte."

De jury sprak ook waardering uit voor alle genomineerden en anderen die zich op hartverwarmende wijze inzetten op allerlei vlakken voor LHBT's in Amersfoort.

Derk Koetje

De Derk Koetje Award wordt uitgereikt aan iemand die zich op onderscheidende wijze heeft ingezet voor de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) in Amersfoort en omstreken. De award is genoemd naar Derk Koetje, die de eerste award uitgereikt kreeg in 2009. De award is een verzilverde penning met inscriptie en is ontworpen door grafisch ontwerper John van Drumpt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie