SuperFun trakteert de 'vergeten kinderen' van asielopvang

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De Amersfoortse indoor speelplaats SuperFun trakteert alle kinderen in opvang bij het asielzoekerscentrum op een gratis entree. Initiatiefneemster en kandidaat-raadslid voor het CDA Negin van den Berg heeft in het kader van de week van het vergeten kind de vrijkaarten geregeld.

"Ik wilde in het kader van dit thema iets bijzonders doen voor deze Amersfoortse kinderen", vertelt Van den Berg,"het zijn onze stadsgenootjes die wel redelijk beperkt zijn in hun mogelijkheden. Ik ben zelf moeder van twee kinderen en die komen heel graag naar SuperFun; het plezier dat ze daar hebben is onbetaalbaar. Dat wou ik ook voor deze kinderen. Ik heb de eigenaar gewoon gebeld en hij reageerde gelukkig meteen enthousiast en zegde voor alle kinderen vrijkaarten toe".

Eigenaar Engelbert Webbink: "Ik ben een commercieel bedrijf maar wil ook een maatschappelijk betrokken bedrijf zijn dat oog heeft voor de minderbedeelden. De opvanglocatie is hier een stukje verderop en het zou logistiek gezien makkelijk te doen zijn voor kinderen om hier een keer te komen genieten van onze binnenspeelplaats. Dat hebben we graag voor hen over", aldus de betrokken ondernemer.

Het asielzoekerscentrum is in handen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, COA, dat de opvang op deze gezinslocatie regelt. Manager Jet van Doornik is blij verrast met dit initiatief: "Wij zullen deze kaarten met plezier beschikbaar stellen aan de families".

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie