Bij het CDA maken de mensen de stad

5 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Mensen maken de stad. Met die slogan gaat het CDA dit jaar de verkiezingen in. Terugkijkend vindt lijstrekker Micheline Paffen-Zeeni dat haar partij het goed heeft gedaan de afgelopen raadsperiode.

door Bert Vos

Zo strijdt de fractie van het CDA al jaren voor een betere veiligheid in Amersfoort. Bij de overlast van hangjongeren in Nieuwland, Hoogland en de Kruiskamp heeft ze voor concrete maatregelen gezorgd om de problemen op te lossen, zoals meer toezicht en het inzetten van gebieds- of samenscholings-verboden. ,,Wij hebben die problemen aangepakt en pleiten voor cameratoezicht bij de ingang en uitgang van Park Schothorst. Zodat slachtoffers van berovingen en aanrandingen de dader kunnen herkennen. Dat laatste is echter weggestemd door de coalitie.”

Het CDA zorgde ervoor dat te veel betaalde afvalstoffenheffing en rioolbelasting werd teruggegeven. ,,Wij zijn tegen de verhoging van de OZB-belasting en andere gemeenteheffingen en vinden het onjuist dat tekorten worden afgewenteld op de burgers. De gemeente heeft nog diverse miljoenen liggen van teveel ontvangen belastinggeld. Maar de huidige coalitie heeft echter besloten dat geld niet terug te geven, terwijl ze dat wel beloofd hebben. Dat gaan wij dus weer op de agenda zetten.”

Sporten voor iedereen is essentieel vinden de Christen Democraten. Dankzij het aanleggen van kunstgrasvelden voor zowel hockey als voetbal, zijn de grootste wachtlijsten nu verdwenen of fors korter geworden. Het CDA heeft dit onderwerp dan ook hoog op de agenda gezet zodat het college hier de afgelopen vier jaar prioriteit aan heeft gegeven. ,,Sporten is voor jong en oud van groot belang, zowel voor lichaam als geest,” zegt Paffen-Zeenni

De partij ondersteunt initiatieven van wijkbewoners om de buurtcentra open te houden. Wijkcentrum het Klokhuis in Randenbroek-Schuilenburg is daardoor weer open en toegankelijk voor iedereen, dankzij de inzet van een grote groep bewoners. Dat geldt ook voor De Neng in Hoogland en Zielhorst waar ’t Middelpunt zijn deuren weer geopend heeft. Als het aan het CDA ligt gaat dat op andere plekken ook gebeuren. Een positieve ontwikkeling noemt ze dat voor de betrokkenheid van mensen bij elkaar en bij hun eigen buurt.

Verkeersveiligheid rondom scholen is ook een speerpunt. ,,Daarvoor zijn verkeersouders geworven om kinderen veilig te laten oversteken. ,,Om het goede voorbeeld te geven zijn wij zelf de straat opgegaan als klaar-over. Wij zijn ook voor de handhaving van de 15 en 30 kilometer zones.” Het CDA wil minder regels vanuit het stadhuis en meer aan de burger overlaten. Daar verwijst hun verkiezingsslogan ook naar. ,,We hebben veel vrijwilligers nodig in de stad voor onder meer burgerinitiatieven en festivals. Die mogen niet belemmerd worden door bureaucratische regeltjes, dan haken ze namelijk af. Dat moet eenvoudiger kunnen. Zij verdienen juist steun,. Wij geven ze de ruimte. Dat geldt ook voor ondernemers. In de zorg zullen mantelzorgers in de toekomst harder nodig zijn door alle bezuinigingen, daar moet extra aandacht naar uit gaan.”

Investeren in de economie is een must voor de fractie. Werkgelegenheid is belangrijk voor een stad en haar inwoners. Het CDA heeft daarom de voorstellen van ex CDA-wethouder Boeve van Economische Zaken van harte gesteund. Bijvoorbeeld dat de gemeente die zich meer als partner van de lokale Amersfoortse ondernemers opstelt, meer regionale samenwerking en de oprichting van een ondernemersfonds voor de binnenstad om het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

De lijsttrekker, die oorspronkelijk uit Libanon komt, vindt Amersfoort zoals ze zelf zegt: ‘een droomstad’ om te wonen en te werken. ,,We hebben monumenten, een mooie binnenstad, twee prachtige dorpskernen te weten Hoogland en Hooglanderveen, grote parken, er is veel te doen zoals festivals en evenementen en je kunt overal met de fiets komen. De Amersfoorters verdienen dan ook een bruisende stad vinden wij. Daarom heeft Amersfoort deskundige mensen in de raad nodig, deskundigen die hart hebben voor de stad.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie