Amersfoort Anders maakt kandidatenlijst bekend

4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Amersfoort Anders presenteert hun 'klavertje vier'. Dit staat voor het aantal raadszetels waar Amersfoort Anders voor gaat op 19 maart aanstaande en natuurlijk voor het geluk van Amersfoort. De partij doet het inderdaad 'anders'.

Amersfoort Anders heeft bekend gemaakt wie de partij als team gaat vertegenwoordigen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit team bestaat uit dertien Amersfoorters, waarvan zeven vrouwen. De jongste van het team is 20 jaar en de oudste 74. De trekkers- en duwersrol van de eeneiige tweeling Bettie en Rita van Plateringen maakt de lijst volgens de partij 'nog unieker'.

De nummer twee van het 'klavertje vier' is Ruud Woudenberg. Woudenberg is een winkelier aan de Kamp en daardoor heeft de lokale Amersfoortse middenstand de kans om een eigen vertegenwoordiger in de raad te krijgen. Nummer drie wordt ingevuld door Philomene Schenk, jarenlang actief als Hoofd PZ bij Defensie en betrokken bij onder andere projecten voor dak- en thuislozen.

Amersfoort Anders heeft aangestuurd op een unieke lijst, als symbool voor de manier waarop ze de plaatselijke politiek wil veranderen. Het totaal van dertien kandidaten speelt hier ook een rol in. ,,Normaal zal iedereen dat getal dertien willen vermijden, maar voor ons is het juist symbool voor de uitdaging waar we samen voor staan. Je kunt er een probleem van maken dat Amersfoort er niet zo goed voor staat, maar je kunt het ook zien als uitdaging die we met elkaar willen aangaan", meent Arya Tariverdi, die zelf op nummer vier staat van de lijst. Tariverdi heeft een warm hart voor de stad en zet elk jaar vol energie het Internationale filmfestival Scenecs, onder andere in Amersfoort, op de internationale kaart.

Opvallend is dat de drie zittende raadsleden hun belofte hebben gehouden en niet bij de eerste vijf terug te vinden zijn. ,,Het is tijd voor een andere aanpak en ook dat moet je symboliseren door nieuwe gezichten. Het zijn wat mij betreft uiterst bekwame mensen die elke Amersfoorter graag als zijn of haar vertegenwoordiger zou willen zien. Wij blijven beschikbaar voor raad en advies op de achtergrond", stelt Gerard van Vliet, momenteel Raadslid voor Amersfoort Anders/Groep Van Vliet.

De volledige lijst van de kandidaten van Amersfoort Anders staat op www.amersfoortanders.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie