Op 6 februari wordt voor Het Seminarie een mozaïekkunstwerk gemaakt voor de wooneetkeuken.

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Donderdag 6 februari is een feestelijke dag voor woonzorgvoorziening Het Seminarie. Onder de bezielende leiding van kunstenares Constanze Cromwell gaan vitale ouderen uit de binnenstad, zorghulpen* van MBO Amersfoort en medewerkers van ABN AMRO Hypotheken Groep, afdeling Marketing & Communicatie, aan de gang met een mozaïekkunstwerk voor in de wooneetkeuken.

Het ontwerp voor het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Piet Schopping van Jans Pakhuys. Warmte, kleur en geborgenheid zijn kenmerken die we zullen terugzien in zijn ontwerp. De ovale werkvorm waarvoor is gekozen past uitstekend bij de oude ramen die in het van oorsprong oudkatholieke schuilkerkje zijn te vinden.

MBO Amersfoort stelt de werkruimte ter beschikking omdat in Het Seminarie nog hard gewerkt wordt aan de laatste bouwonderdelen. Het kunstwerk zal waarschijnlijk niet in één sessie af zijn. Op een later tijdstip wordt met (andere) bewoners en zorghulpen verder gewerkt. Wanneer het kunstwerk straks in de wooneetkeuken hangt wordt jonge historie toegevoegd aan dit unieke woonzorgproject.

De onthulling van het kunstwerk wordt gevierd met iedereen die eraan heeft meegewerkt.

Naast het kunstwerk worden tafelbladen van twee "koffietafels", gemaakt door GGz Centraal, met mozaïek bewerkt. Dit ontwerp levert Constanze zelf. De tafels krijgen straks een plaats in de wooneet-keuken/hal en het streven is dat aan deze tafels mooie momenten van samenzijn gaan plaatsvinden.

De bewoners van de binnenstad die niet zelf naar de Matthijs Vermeulenstraat kunnen komen, worden opgehaald met een elektrische auto van Stichting Duurzaam Vervoer Amersfoort. De samenwerking met deze stichting zal in de nabije toekomst een bijdrage leveren aan de mobiliteit van de oudere binnenstadbewoners.

Tijdpad:

15.30 uur: Starten met een korte kennismaking/welkom met koffie/thee en iets lekkers

15.40 uur: Korte introductie betrokkenen en de onderlinge verbanden

16.00 uur: Start activiteit

18.45 uur: Afronden/opruimen

19.00 uur: Afsluiting. Op weg naar het restaurant

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie