Lithos en Zenzo ontvangen gunning Praktijkschool Pro College Nijmegen

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Amersfoort, 3 februari 2014 - Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed hebben de gunning ontvangen voor het ontwerpen, realisatie en onderhouden van een Praktijkschool voor Pro College in Nijmegen.

Het project

Pro College is een instelling voor voortgezet onderwijs met scholen in Boxmeer, Bemmel, Wijchen en Nijmegen. De nieuwe praktijkschool is aan de Dennenstraat in Nijmegen gepland en zal plaats bieden aan maximaal 265 leerlingen en zal bovendien naast een gymzaal ook de staf en de bestuurder van de stichting huisvesten. De oplevering van de nieuwbouw is medio augustus 2015. Daarna neemt Lithos gedurende 40 jaar de verantwoordelijkheid voor het onderhoud op zich.

Nu hebben de leerlingen nog les in de twee vooroorlogse gebouwen van Pro College aan de Celebesstraat en de Veldstraat. Deze scholen zullen met de verhuizing naar de Dennenstraat worden samengevoegd.

Praktijkscholen bieden voortgezet onderwijs aan jongeren die moeite hebben met leren. Zij bereiken de beste resultaten door in de praktijk vaardigheden op te doen. Dat gebeurt vanaf de vierde klas vooral tijdens stages bij bedrijven. Gedurende de bouw en het onderhoud van het eigen schoolgebouw zullen dan ook vele leerlingen de kans krijgen om praktijkervaring op te doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie