AZ en PC teleurstellend onderuit tegen De Ham

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De waterpoloheren van eredivisionist AZ&PC gingen afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad met 5-8 hard onderuit tegen het laaggeplaatste De Ham uit Wormerveer. Met name in aanvallend opzicht liet de ploeg van trainer Arie van de Bunt het afweten en was er verdedigend een grote rol weggelegd voor goalie Jordi Stil, die met vaak fabuleuze reddingen meerdere malen een redder in de nood bleek te zijn.

door Huub van Aerssen

Op papier leek het een eenvoudige poloavond te gaan worden voor thuisploeg AZ&PC dat de punten hard nodig heeft. Maar niets bleek minder waar. Met een eerste stijlvolle redding van AZ&PC goalie Stil na amper 30 seconden in de eerste periode, was de toon gezet en leek het een moeilijk karwei te gaan worden voor de thuisploeg. Alhoewel Sebastiaan van Mil AZ&PC naar een 1-0 voorsprong schoot, was het kort voor afloop van de periode dat een goed zwemmend De Ham op gelijke hoogte kwam (1-1 periodestand). Halverwege de tweede periode kroop de thuisploeg door het oog van de naald nadat De Ham het hout raakte en het er verdedigend bij AZ&PC niet al te best uitzag. Maar toch was het Amersfoort dat via Jan Willem Slaghuis wederom op voorsprong kwam (2-1). Een overtalsituatie kort voor het verstrijken van de tweede periode leverde de gelijkmaker op voor de gasten uit Wormerveer wat een ruststand liet zien van 2-2.

Ondanks dat AZ&PC in de derde periode op een 2-3 achterstand geraakte, toonde de ploeg eindelijk wat meer initiatief en wist door treffers van Slaghuis en van Mil die periode af te sluiten met een 4-3 voorsprong. Een snelle aanval aan het begin van de vierde en laatste periode betekende de gelijkmaker voor De Ham, waarna het tot halverwege gelijk opging. Maar op een stand van 5-5 was het over en uit voor AZ&PC dat meer en meer inzakte en geleidelijk aan bezweek onder het aanvalsgeweld van De Ham. Met drie treffers op rij waren het de gasten uit Wormerveer die de eindstand bepaalden op 5-8. Een behoorlijke desillusie voor de uit het lood geslagen ploeg van trainer Arie van de Bunt, die het met name in de laatste periode volledig liet afweten.

Dit zeker niet ingecalculeerde verlies betekent voor AZ&PC een 'schamele' achtste positie op de ranglijst. Een positie voor een ploeg als AZ&PC onwaardig. Voor komende zaterdag staat in eigen huis de wedstrijd tegen PolarBears uit Ede op het programma en is het te hopen dat Amersfoort zich tijdig hersteld heeft voor deze altijd moeilijke confrontatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie