Keistad heren verstevigen koppositie

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Door de 0-4 overwinning tegen het vooraf gevreesde Pegasus uit en in Nijmegen, verstevigde volleybal tweede divisionist AVV Keistad de koppositie op de ranglijst.

In de eerste set liet Amersfoort zien dat het vol gaat voor het kampioenschap. Met veel servicedruk vanuit Keistad zijde kwamen de Nijmegenaren er nauwelijks aan te pas en ging die set met 14-25 naar Keistad. Alhoewel de thuisploeg in de tweede set nog wel de nodige tegenstand bood, was het vervolgens in set drie en vier afgelopen en denderde AVV Keistad door naar een op alle fronten verdiende 0-4 overwinning. Mocht de kampioensschaal in handen vallen van Keistad, dan is er voor coach Marcel Ruijterlinde geen houden meer aan en zal hij voorlopig met een kaal hoofd door het leven moeten.

Ook de dames van AVV Keistad lieten er geen gras over groeien. Met 1-3 werd was de ploeg van trainer/coach Floris Verhijde te sterk voor thuisploeg Madjoe uit Enkhuizen. Verhijde: ,,Ik ben redelijk tevreden over het vertoonde spel. Alhoewel het wel even duurde, grepen we geleidelijk aan onze kansen en groeiden we meer en meer in de wedstrijd. We zijn weliswaar op de goede weg, maar we zijn er zeker nog niet helemaal. Het blijft hard werken geblazen!"