Per Expressie biedt 2500 euro voor beste nieuwe activiteit

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De eerste maanden van het nieuwe jaar staan bij Per Expressie in het teken van de Breinstormwedstrijd. Hét culturele jongerenplatform van Amersfoort daagt jonge Amersfoorters uit om met ideeën te komen voor nieuwe Per Expressie activiteiten in 2014.

De hoofdprijs liegt er niet om: Per Expressie stelt 2500 euro beschikbaar voor de uitvoering van het winnende plan. Het plan wordt dit jaar nog op poten gezet door de initiatiefnemer(s). Dit alles onder de vleugels van Stichting Per Expressie.

Iedereen is vrij om zijn of haar meest uitdagende plannen in te sturen. Er zijn echter een paar voorwaarden waar de plannen aan getoetst zullen worden. Los van de originaliteit en de haalbaarheid zijn ook de basisprincipes van Per Expressie belangrijk: iedereen werkt vrijwillig mee, alle kroew, artiesten en kunstenaars komen uit regio Amersfoort en zijn tussen de 15 en 30 jaar oud, het evenement moet toegankelijk zijn voor een breed publiek en het moet bijdragen aan het huidige culturele klimaat in Amersfoort.

Uit eerdere breinstormwedstrijden zijn de creatie van PEtv gekomen: een ongebouwde regiecaravan die liveregistraties doet op festivals als Bevrijdingsfestival Utrecht en Willems Wondere Weiland. Ook hebben tientallen mensen meegeholpen met Bouw Je Eigen Feest Feest Feest; een van de plannen uit 2007.

Iedereen kan zijn of haar plan indienen via www.perexpressie.nl. Op vrijdag 21 februari worden alle plannen gepresenteerd door de initiatiefnemers in de Per Expressie Breinstormwedstrijd. Het aanwezige publiek vormt de jury en bepaalt welk plan de nieuwe activiteit van Per Expressie gaat worden.

Stichting Per Expressie staat voor meer ruimte voor kunst en alle expressieve uitingen. Door het organiseren van terugkomende evenementen krijgen jonge Amersfoorters een podium voor hun talent. Spontaniteit en originaliteit maakt Per Expressie tot wat ze nu zijn, een jongerenplatform waar creativiteit voorop staat. Dit alles wordt geleid door jonge vrijwilligers, de kroew. Kortom; een georganiseerde chaos. Met de Breinstormwedstrijd wil Per Expressie initiatief van jonge Amersfoorters aanwakkeren en uitvoering van gekoesterde plannen mogelijk maken.

Een plan 'droppen' kan via info@perexpressie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie