Informatiebijeenkomst G1000 voor Amersfoorters

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Belangstellenden kunnen dinsdag 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur een informatie-avond bezoeken over de G1000. Locatie is de Stad van Cahen, Muurhuizen 104. De initiatiefnemers vertellen die avond wat ze voor ogen hebben met het evenement en wat er precies gaat gebeuren. Bezoekers krijgen ruim gelegenheid om hun vragen te stellen. Ook wordt verteld hoe het idee van de G1000 Amersfoort tot stand is gekomen.

Aan het eind van de avond weten bezoekersin ieder geval wat er bedoeld wordt met een burgerraad, hoe en door wie de G1000 georganiseerd wordt en waarom. Ook ervaringen uit Rotterdam en België worden besproken.

De G1000 Amersfoort wordt georganiseerd op 22 maart 2014, de zaterdag na de gemeenteraadsverkiezingen. Maximaal duizend Amersfoorters komen bij elkaar om tijdens een unieke dag met elkaar te praten en na te denken over de zaken die belangrijk zijn voor Amersfoort in de komende vier jaar. Er is maar één plek in de stad waar deze bijeenkomst plaats kan vinden: in de Rijtuigenloods achter Station Amersfoort.

Deelnemen kan niet zomaar: om alle burgers een gelijke kans te geven wordt er geloot. Er zijn twee rondes. In de eerste ronde worden tienduizend inwoners geloot uit het bestand van de gemeente. Zij ontvangen in februari een uitnodiging om zich aan te melden. Van deze groep kunnen zeshonderd mensen daadwerkelijk deelnemen aan de G1000.

Bij meer dan zeshonderd aanmeldingen volgt er een tweede loting. Alle aanmelders ontvangen tijdig bericht of ze zijn ingeloot of niet. De andere vierhonderd deelnemers aan de G1000 bestaan uit werkgevers, overheid en kunstenaars. Zij kunnen zichzelf aanmelden, totdat er aan elke tafel iemand van hen zit. Bij te veel aanmeldingen wordt in deze groepen ook geloot. Met de G1000 Amersfoort zoeken de initiatiefnemers naar een andere vorm van democratie.

Meer informatie op www.G1000Amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie