Flehite presenteert 'De collectie verrijkt'

24 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Museum Flehite presenteert sinds zaterdag 25 januari de tentoonstelling 'De collectie verrijkt'. Deze expositie toont een gevarieerde selectie van aanwinsten waarmee de museumcollectie sinds 2000 is aangevuld. Te zien zijn werken van onder meer Dirk Boode, Albert Fiks, Engelbert L'hoëst, Lotte Mayer, Uwe Poth, J.P van Wisselingh, H.J. Wolter en Matthias Withoos.

Op de museumzolder zijn diverse werken van de Nederlandse grafisch kunstenaar M.C. Escher te zien. Deze zijn afkomstig uit de kunstcollectie van de gemeente Amersfoort, die Museum Flehite beheert.

De collecties van Museum Flehite en de Oudheidkundige Vereniging Flehite worden voortdurend aangevuld met kunstwerken en historische voorwerpen die relevant zijn voor de (cultuur)geschiedenis van de stad. De kunstcollectie wordt dankzij aankopen, schenkingen, legaten en langdurige bruiklenen telkens weer verrijkt met waarde- en betekenisvolle kunstwerken.

De collectie verrijkt toont een selectie uit de 'kunstoogst' sinds 2000. In de afgelopen periode mocht het museum enkele omvangrijke schenkingen en bruiklenen verwelkomen. De erven van Lotte Mayer, Engelbert L'hoëst, J.P. van Wisselingh en Albert Fiks schonken grote aantallen kunstwerken. Het Amersfoortse verzamelaarsechtpaar Kamerbeek en de gemeente Amersfoort gaven hun kunstcollecties in beheer aan het museum en dankzij een omvangrijk legaat van de Vrienden Stadsherstel kon een aantal impressionistische werken van Hendrik Jan Wolter worden aangekocht. Diverse verwervingen kwamen tot stand dankzij individuele giften van particulieren en bijdragen van de sponsors en Vrienden van Museum Flehite.

Escher

Op de museumzolder presenteert Museum Flehite diverse werken van de Nederlandse grafisch kunstenaar M.C. Escher. Escher is vooral bekend om zijn 'onmogelijke constructies', studies naar oneindigheid en in elkaar passende patronen die geleidelijk van vorm veranderen.

De tentoonstelling is te zien tot en met 6 april. In verband met bouwwerkzaamheden is het museum alleen in het weekend geopend van 11.00 tot 17.30 uur. Vanwege de bouw is ook tijdelijk alleen de entree aan de Breestraat 80 toegankelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie