Historische vliegtuigen op transport naar het Nationaal Militair Museum

24 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Maandagavond 27 januari rond 22.00 uur gaan er drie vliegtuigen op weg naar hun nieuwe bestemming: het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. De vliegtuigen worden vervoerd vanaf het inmiddels gesloten Militaire Luchtvaart Museum aan de Kampweg in Soesterberg.

De vliegtuigen, een Hawker Sea Fury, een Hawker Seahawk en een Lockheed F-104 Starfighter worden maandagavond op Trekker-Oplegger-Combinaties geplaatst en vervoerd naar het nieuwe museum, een afstand van zo'n drie kilometer. Hier worden ze tijdelijk in het depot geplaatst om later dit jaar een plek te krijgen in het museum.

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een nieuw museum waarin een defensiebreed thematisch verhaal wordt gepresenteerd. De collecties van het Militaire Luchtvaart Museum (voorheen in Soesterberg) en het Legermuseum (voorheen in Delft) worden hier tentoongesteld. Het museum wordt gebouwd door Heijmans op de voormalige vliegbasis in Soesterberg en opent de deuren in het najaar van 2014.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie