Sterker door samenwerking

23 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met twintig jaar ervaring als detaillist is Marcel Scheltinga aangesloten bij foto-groep.nl. Deze intensieve samenwerking van zes vakfotozaken in Midden-Nederland is uniek in de fotohandel. Foto Amersfoort is dus behalve een copyshop een fotovakzaak voor de echt hobbyist die hogere eisen stelt aan zijn of haar digitale camera.

Scheltinga is buitengewoon ingenomen met het representatieve winkelpand waar voorheen de videotheek actief was. Behalve vitrines met fotocamera's en een wand vol met fotolijstjes en camera-accessoires, bestaat het winkelinterieur uit kopieerapparaten, eigentijdse equipage voor grafische afwerking plus een grootformaat kleurenplotter. Het maakt in een keer inzichtelijk waar Foto Amersfoort voor staat. ,,We willen ons graag onderscheiden op het gebied van de fotografie", duidt Scheltinga.

„We zijn aangesloten bij foto-groep.nl waarin zes fotovakzaken samenwerken als het gaat om onder meer de gezamenlijke inkoop. Dat betekent dat we qua prijsstelling zelfs kunnen wedijveren met de grote elektroretailers. In het A-segment vertegenwoordigen we onder meer merken als Sony, Nikon en Canon. Daarnaast spelen we in op de behoefte van de meer doorgewinterde hobbyist. Die kan hier terecht voor professionele camera's, inclusief accessoires. Maar op het gebied van de fotografie, waarin we steeds meer een regiofunctie vervullen, betekenen we meer, zoals het maken van pasfoto's en onze één uur online fotoservice, inclusief afdrukken op groot formaat. Bovendien hebben we de beschikking over een plotter. Wij plotten hiermee fullcolour op A2, A1 en A0 formaat. We kunnen ook posters op verschillende materialen afdrukken en op meerdere manieren afwerken. Vakfotografen laten hun fotowerk bij ons printen op het mooiste Ilford papier. Wij plotten op elk formaat tot een maximale breedte van 110 centimeter."

Terwijl zijn collega een klant wegwijs maakt met de nieuwe en geavanceerde Fuji X-Pro 1, ofwel een spiegelloze systeemcamera die echt voor de professionele gebruiker bedoeld is, vertelt Scheltinga ten slotte alles over de kopieer- en printmogelijkheden bij Foto Amersfoort. „Veel bedrijven en instellingen besteden het bulkprinten aan ons uit. Het gaat dan om onder meer jaarverslagen of presentaties, al dan niet in kleur. Onze equipage is nu eenmaal berekend op grote aantallen tegen een lage stuksprijs. Bovendien hebben we alles in huis om de prints grafisch af te werken tot representatieve uitgaven."

Foto Amersfoort

Het Masker 240

3823 GX Amersfoort

tel. 088-0808211

www.fotoamersfoort.nl

winkel@fotoamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie