22 januari 2014 om 00:00 Nieuws

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Stad Amersfoort Redactie <stad.amersfoort.redactie@bdu.nl>

Datum: 22 januari 2014 13:18

Onderwerp: FW: 05 BERT BusinessStripes

Aan: test-box <testbox@bdu.nl>

<http://www.bdumedia.nl/>

Gerard Brom

Applicatiebeheerder BDUmedia

0342-494303

Gerard Brom

------------------------------

*Van:* BertVos mailto:bert.v@kpnmail.nl

*Verzonden:* dinsdag 21 januari 2014 10:14

*Aan:* Bart Belterman

*Onderwerp:* 05 BERT BusinessStripes

Hallo Bart,

Precies 2000 tekens voor op de VP!

gr. Bert.

------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de

aanwezigheid van virussen.

------------------------------

Nieuw ondernemersnetwerk van start

Sinds kort kunnen vroege vogels bij het ontbijt aanschuiven om te netwerken en met elkaar kennis te maken bij het nieuwe netwerk voor ondernemers en managers: Business Stripes geheten. Bedacht en mede opgericht door de Amersfoortse ondernemer Margriet Guiver. Aanstaande vrijdag vindt de volgende bijeenkomst plaats in Het Stadspaviljoen.

Door Bert Vos

,,Het nieuwe van dit concept is dat het geen commerciële organisatie betreft, waar een derde partij aan verdient, maar een coöperatie van ondernemers en managers die om de twee weken in wisselende samenstelling bij elkaar komen zonder strakke agenda of verplichtingen,” legt Margriet uit. De leden betalen tien euro contributie per maand en iets extra’s als ze aan het ontbijt meedoen.

Belangrijk doel van de coöperatie is om door middel van netwerken ieders ondernemerschap te versterken. De groep, uit Amersfoort en omstreken, komt eens per veertien dagen op vrijdagochtend, tegen half acht, bij elkaar. Ze ontbijten en wisselen informatie, kennis en vaardigheden uit. Margriet: ,,Er is geen vaststaande agenda. Aan het einde spreken we af welk onderwerp of thema de volgende keer aan bod komt. Onze voorzitter kiest dan een onderwerp uit waar we het over gaan hebben.” Volgens de onderneemster, die een adviesbureau heeft, ontstaan op deze manier vertrouwensbanden, die kunnen leiden tot zakelijke resultaten.

,,We hebben nu twintig leden, maar willen uitbreiden tot ongeveer dertig. Niet iedereen kan er immers elke keer bij zijn. Als de groep groter wordt, kunnen we die splitsen in twee ontbijttafels. Of misschien zijn er mensen die het leuker vinden om met elkaar te lunchen.”

Het onderwerp voor de volgende sessie is: ?Fun, Fame en Fortune Volg je passie’, met de vragen: in welke volgorde volg je je passie, word je daar mee beroemd en verdien je er genoeg geld mee om goed in je vel te zitten? Wie kennis wil maken en mee-eten kan zich via de site, het liefst voor woensdagavond, aanmelden. Voor meer informatie zie: www.business-stripes.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie