Keistad heren laten winst lopen

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de uitwedstrijd tegen Vrivo uit Vriezenveen (de nummer twee op de ranglijst in de tweede divisie) lieten de heren van AVV Keistad een 0-2 voorsprong uit de handen glippen en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 3-2 nederlaag. Het werd echter nooit een 'topper' tussen de nummers 1 (Keistad) en Vrivo ( nummer 2).

Kwalitatief bleef het de gehele wedstrijd eigenlijk onder de maat. In de eerste set bleven beide teams gelijk opgaan en was het in de slotfase Amersfoort dat aan het langste eind wist te trekken (22-25). In de tweede set werd de libero van Vrivo, die niet zijn sterkste dag had, vol onder druk gezet en sloeg Keistad al snel een groot gat. Dat betekende uiteindelijk een snelle en gedegen 14-25 setwinst en dus een 0-2 voorsprong voor de ploeg van coach Marcel Ruijterlinde.

In een rommelige derde set waarin Keistad met name door de scheidsrechter behoorlijk werd benadeeld, ging een nagenoeg gewonnen set verloren (29-27) en bracht Vrivo terug in de wedstrijd. En die teleurstelling kwam Amersfoort in de beide daaropvolgende sets niet meer te boven, wat een eindstand betekende van 3-2. Ondanks die tegenslag blijft AVV Keistad koploper in de tweede volleybal divisie met twee punten voorsprong op Vrivo.