BC Amersfoort snakt naar einde competitie

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Door het nodige blessureleed en het gemis van spelers die vanwege toernooiverplichtingen elders een 'shuttle' sloegen, moest BCA coach Joéli Residay ook in de uitwedstrijd tegen Slotermeer weer puzzelen om een acceptabel team op de been te brengen.

Na veel wikken en wegen werd uiteindelijk gekozen voor de meisjes Debora Jille en Demi Lensselink, beiden spelend in het vierde team van BCA. Voor de ontbrekende mannen de Vries en Jille werden geen vervangers opgeroepen. Een slechte start betekende verlies van beide dubbelspelen en dus een 0-2 achterstand tegen Slotermeer. In de enkelspelen leek het in eerste instantie goed te gaan, maar eerste man Edwin Ekiring kon in gewonnen positie de wedstrijd niet naar zich toetrekken, wat de 0-3 achterstand betekende voor BCA.

Vervolgens was er winst voor Gayle Mahulette en Michael Fowke en verlies voor invalster Debora Jille, wat een tussenstand opleverde van 2-4. Coach Residay had voor beide afsluitende mixed dubbelspelen een verrassende opstelling in petto. Freek Golinski speelde met Mahulette en Lensselink werd gekoppeld aan Fowke. En die combinaties wisten verrassend twee punten binnen te slepen, wat een eindstand opleverde van 4-4. Met nog een wedstrijd voor de boeg en plaats drie op de ranglijst, wacht in de playoff's de huidige nummer twee Almere.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie