Financiële vinger aan de pols

16 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Equity licht maandelijks de cijfers toe

AMERSFOORT - Ondernemers laten nodeloos veel kansen liggen wanneer zij pas aan het einde van het boekjaar het langverwachte jaarverslag onder ogen krijgen. Te laat dus om de strategie adequaat bij te sturen en kansen van morgen te grijpen. Equity Accountants en Adviseurs heeft alle expertise in huis om naast het reguliere werk, het financieel management van een bedrijf of instelling te ondersteunen. Vinger aan de pols. En het liefst één keer per maand.

Equity Accountants en Adviseurs zorgde zes jaar geleden, direct na de bedrijfsstart, voor een behoorlijke rimpel op het anders zo stille wateroppervlak van de accountancy. „We hebben beiden veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven op het gebied van financial management", steekt Martin van der Burg van wal aan tafel in een representatieve bespreekkamer waar inmiddels ook medevennoot Rudi Düpper is aangeschoven. „Wij hebben nu eenmaal geleerd hoe je in een vroegtijdig stadium op basis van cijfers een organisatie of delen ervan direct kunt aansturen. Verrassingen zijn dan nagenoeg uitgesloten. Het is een discipline die inmiddels een onlosmakelijk onderdeel is in de uitvoering van onze werkzaamheden. Dat betekent dat we de afstand tussen ondernemer en onze accountants hebben verkleind."

,,We hebben voldoende ervaring om te weten wat een ondernemer dagelijks doormaakt en welke keuzes hij snel moet maken", gaat hij verder. ,,Kortgezegd rapporteren we de ondernemer maandelijks over winst en verlies en lichten de cijfers toe. Indien noodzakelijk, stellen we gelijk oplossingen voor, met concrete maatregelen. Ook als het gaat om pensioen of overname. Door de hoge frequentie van bespreken krijgt de ondernemer steeds meer gevoel voor de cijfers en de betekenis voor zijn of haar bedrijf."

Deze aanpak heeft Equity Accountants en Adviseurs beslist geen windeieren gelegd. Dit bedrijf heeft inmiddels vijftien hooggekwalificeerde medewerkers in dienst die de taal van de financiële dienstverlening en die van de ondernemer verstaan. „Wij zijn een accountantskantoor dat thuis is in de problemen en kansen waar ondernemers, van ZZP'er tot landelijk opererende organisaties, tegen aanlopen", vult Düpper aan. „Wij vinden bovendien creatieve oplossingen op alle mogelijke terreinen: van fiscaliteiten en het opmaken van jaarrekeningen via het bijhouden van de salarisadministratie en pensioenopbouw tot en met detachering.

Met laatstgenoemde geeft Equity Accountants en Adviseurs bedrijven en instellingen in dit opzicht alle flexibiliteit die zij nodig hebben. Dit bespaart kosten zonder dat dit ten koste gaat van de administratie of maandelijks inzicht. „Ach, gemak dient de mens. En inzichtelijker kunnen we het gewoonweg voor de ondernemer niet maken", klinkt het eensluidend bij dit ondernemende accountantskantoor.

Equity Accountants en Adviseurs

Maanlander 35

3828 MN Amersfoort

tel. 033-4552373

www.equityaccountants.nl

info@equityaccountants.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie